Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Η ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ… ΜΑΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ – ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ «ΚΡΑΤΟΥΣ» ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ..

Ένας πρώην συγκρατούμενος του προστατευόμενου του συστήματος αρχιτρομοκράτη Ξηρού και των ομοίων του, βουτυρομπεμπέδων Βορείων Προαστίων της Συνωμοσίας Πυρήνων της… μαμάς, αποκαλύπτει τη γλυκιά ζωή που περνούσαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.


Ιδού: «Σαν να ήταν στο σπίτι τους, είχαν ότι ήθελαν. Είχαν τα πάντα. Έλεγαν στους δεσμοφύλακες απλά πήγαινε κλείστα όλα (τα κελιά) και μετά έλα σε εμάς. Όλοι είχαμε μπει μέσα, ενώ εκείνοι δεν είχαν μπει. Είχαμε κλείσει στις 20:00 και η... μουσική ακουγόταν μέχρι τις 23:00 – 00:00. Δεν μπορούσαμε να έχουμε οπτική επαφή μαζί τους, απλά ακούγαμε τη μουσική μέχρι αργά. Από φαγητά έως και ποτό. Ουίσκι μπορούσαν να περάσουν μέσα. Όλοι μαζί μίλαγαν, έπιναν, διασκέδαζαν. Απλά γλένταγαν. Μπορούσαν να παραγγείλουν και να φάνε ό,τι θέλουν. Μπορούν να περάσουν ό,τι θέλουν. Σε εμάς δεν επιτρέπεται να περάσουμε σχεδόν τίποτα. Αυτοί έτρωγαν πίτσες, σουβλάκια και πράγματα που δεν τα βλέπεις στην φυλακή και αισθάνομαι λίγη περιέργεια για το πώς αυτοί ναι κι εμείς όχι. Πάντα έχουν πλούσια τραπέζια, όχι μόνο στο ρεβεγιόν. Δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε που είναι μια ομάδα και αυτός. Αυτοί κάνουν κουμάντο. Όταν θα πουν ότι κάτι πρέπει να γίνει, θα γίνει. Οι σωφρονιστικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κουμάντο κάνουν εκείνοι. Όποτε θέλουν μπορούν να βγουν απ’ την ακτίνα. Να κάνουν πολλά. Οι σωφρονιστικοί δεν φταίνε πουθενά γιατί κι αυτοί φοβούνται για τη ζωή τους. Δεν είναι στο χέρι τους. Γιατί ο σωφρονιστικός υπάλληλος όταν θα έχει κάποια εντολή να αφήσει συγκεκριμένα άτομα να περάσουν και να πάνε κάπου, δεν μπορεί (ο σωφρονιστικός υπάλληλος) να τους σταματήσει».

Στην ερώτηση, από ποιους έπαιρναν εντολές οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να κάνουνε τη ζωή των τρομοκρατών εύκολη, ο πρώην κρατούμενος απαντά: «Από ανώτερους λογικά. Παίρνει κάποιες διαταγές από κάποιον, δεν μπορεί ο ίδιος να σου επιτρέψει να περνάς και να πας κάπου».

Ποιοι ήταν οι «ανώτεροι»; Θα μπορούσε, ας πούμε, να είναι η διευθύντρια των φυλακών; Ας δούμε τι λέει επ’ αυτού ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν., Α. Γιωτόπουλος: «Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια, ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Πηγη Πασπαρτου