Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Καταδικάστηκε το κτήνος από το Πακιστάν - Ομολόγησε όλες τις αποτρόπαιες πράξεις του

Σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πακιστανός εγκληματίας της Πάρου,
Αχμέτ Βακάς που κακοποίησε βάναυσα και επέφερε σημαντικές βλάβες στην 16χρονη Μυρτώ. Συγκλόνισαν στο δικαστήριο οι μαρτυρίες της τραγικής μάνας, αλλά και των άλλων μαρτύρων.

Ο αστυνομικός που συμμετείχε στη σύλληψη του πακιστανού δήλωσε στο δικαστήριο: "Είμαι από το 1992 στο Σώμα. Τέτοιου είδους απόπειρα δεν έχω ξαναδεί. Η συμπεριφορά (του δράστη) δείχνει ένα άτομο νηφάλιο, έξυπνο, ήρεμο, ο οποίος επιστρέφει στην εργασία του μετά το συμβάν, για να μην κινήσει υποψίες. Την άφησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν κουνιέται. Θεώρησε ότι ήταν νεκρή. Αυτό καταλαβαίνω"

Μιλώντας για τη σύλληψη του Πακιστανού, δύο ημέρες πριν εκείνος ταξιδέψει για την πατρίδα του, ο αστυνομικός είπε: "Τότε μας είχε πει ότι αρχικά ήθελε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και στη συνέχεια, επειδή ήταν ωραία κοπέλα, ήθελε να κάνει σεξ μαζί της. Στη συνέχεια, έπιασε την κάρτα sim του κινητού, προφανώς για να μην εντοπιστεί. Άρα δείχνει ένα άτομο υποψιασμένο για την πράξη του. Μέχρι τελευταία στιγμή, προσπαθούσε να αποφύγει την ομολογία. Αφού πήραμε δείγμα DNA, ομολόγησε".

Νωρίτερα, η μητέρα της Μυρτώς είχε καθηλώσει με την κατάθεσή της, που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00. Ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, αν και οποιαδήποτε τιμωρία είναι λίγη για το κακό που επέφερε το κτήνος στην άτυχη Μυρτώ.