Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ!


Πολλές και διάφορες ήταν οι αποφάσεις του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.
Αναφερθήκαμε, λοιπόν, χθες και προχθές με αναρτήσεις μας σε κάποιες απ’ αυτές, τις πιο σπουδαίες, που έχουν να κάνουν με την αθέτηση προηγουμένων θέσεων του συνονθυλεύματος στο θέμα του Μνημονίου (από το… σκίσιμο του Μνημονίου έφτασαν στην απόρριψη της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και της μονομερούς παύσης πληρωμών προς τους διεθνείς τοκογλύφους (από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), από τη θέση «το ευρώ δεν είναι ταμπού» το γύρισαν στην πίστη και στην αφοσίωση στο ευρώ πάση θυσία κ.α.). Υπήρξαν, όμως και πολιτικές αποφάσεις, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ μένει αμετακίνητος από τις παλαιότερες θέσεις του. Όπως π.χ. η θέση για χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, για την οποία το «Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: 

« Καταργούμε όλες τις ρυθμίσεις και κρατικές δομές έκτακτης ανάγκης, τα αυταρχικά και κατασταλτικά νομοθετήματα και αναδιοργανώνουμε σε βάθος το πολιτικό σύστημα, εξαλείφοντας κάθε εστία διαφθοράς και διαπλοκής, τηρώντας με συνέπεια τη διάκριση των εξουσιών, τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και αποκαθιστώντας την εύρυθμη και διαφανή λειτουργία όλων των συναφών θεσμών».

Ή της θέσης περί εξοντωτικής φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας (με αντικειμενικό σκοπό η Εκκλησία να αδυνατεί να παράγει κοινωνικό έργο π.χ. να συντηρεί ευαγή Ιδρύματα κ.τ.λ., ώστε να πέσει στη συνείδηση του λαού):

 «Τα δημόσια έσοδα θα προέλθουν από τη φορολόγηση του πλούτου, των καθαρών κερδών, των υψηλών εισοδημάτων, της μεγάλης ακίνητης και της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την ακύρωση των προνομίων της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών επιχειρήσεων και από την ανάσχεση της ύφεσης της οικονομίας».

Τέλος, για το θέμα της καθιέρωσης του πολιτικού γάμου των κίναιδων:

 «…στηρίζουμε απολύτως το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό σε σχέση με τη σεξουαλικότητα και την επιλογή φύλου, όπως και τη θέσπιση πολιτικού γάμου ομοφύλων με πλήρη και ίσα δικαιώματα, καθώς και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

 (ΥΓ): Περιμένουμε τις αντιδράσεις της επίσημης Εκκλησίας και ειδικότερα των (ευτυχώς ελαχίστων…) μητροπολιτών που ετάχθηκαν κατά της Χρυσής Αυγής, τολμώντας μάλιστα κάποιος αθεόφοβος να ξεστομίσει το εξοργιστικό «προτιμώ τους άθεους από τους χρυσαυγίτες»!

Εθνικισμός.net