Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παπαδημούλης: Είμαστε δημαγωγοί και τσαρλατάνοι

Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ εδράζει όλη του την ρητορεία και την στρατηγική σε τρία βασικά σημεία. Πρώτον και κυριότερο ότι τα όσα λέει ο Τσίπρας στο εσωτερικό δεν θα φτάνουν στο εξωτερικό, όπου λέει τα εντελώς αντίθετα. 
Δεύτερον ότι η ρητορεία εσωτερικού, που είναι ψευδεπίγραφη και αντιφατική, αφού αυτοαναιρείται εντός του ίδιου κειμένου, προστάζει την επαναπρόσληψη των πάντων και επιστροφή της Ελλάδας στην ίδια κατάσταση με το 2008 με το πάτημα ενός κουμπιού. Το τρίτο και σημαντικότερο προγραμματικό σημείο στο οποίο εδράζει την «πολιτική» του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «αντιφασιστικός αγών» με την δημιουργία «επιτροπών περιφρούρησης», πιθανόν απαρτιζόμενες από ροπαλοφόρους και ενίοτε από κουμπουροφόρους αναρχικούς και τρομοκράτες.

Ενδεικτικό της αστειότητας που περικλείεται στις τάξεις του ανθελληνικού αυτού συνονθυλεύματος είναι ότι από την μία...
θα επαναπροσλάβουν τους πάντες και από την άλλη θα «επαναδιαπραγματευτούν» τις δανειακές συμβάσεις. Δηλαδή θα πάνε στους τροϊκανούς και θα τους παρακαλέσουν να άρουν τις απολύσεις, ελπίζοντας ότι θα εισακουστούν. Προφανώς αυτή η προσέγγιση είναι τελείως ανεδαφική και αστεία, όμως αυτά δεν έχουν σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το σύνολο του προγράμματος του είναι «για τα μάτια του κόσμου», αφού έχει επέλθει συμφωνία με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ στις συναντήσεις του Mr. Alexis.

Αυτά είναι τα απολύτως προφανή που κάνουν τον κόσμο και τους ευρωπαίους να γελάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αρλούμπες που ξεστομίζουν οι εκπρόσωποι του. Έτσι, μην αντέχοντας άλλο την καζούρα του κοσμάκη, βγήκε ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, και είπε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκέψεις τσαρλατάνων και δημαγωγών. Η κάθε κρίση αυτογνωσίας είναι θετική, βέβαια, αρκεί να μετουσιώνεται σε πράξεις, οπότε αναμένουμε την παραίτηση Παπαδημούλη από αυτό το συνονθύλευμα, αφού δεν γίνεται να αποκαλείς τσαρλατανισμό τις θέσεις που υποτίθεται ότι πρεσβεύεις.

Συγκεκριμένα ο Παπαδημούλης τοποθετούμενος επί των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ περί επαναπρόσληψης των πάντων και ακύρωσης όλων των συνεπειών του μνημονίου, είπε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν και ότι αυτός δεν μπορεί να τα πει αυτά, αφού «είμαστε αριστεροί, όχι δημαγωγοί και τσαρλατάνοι». Βέβαια αυτό που λέει η λογική είναι ότι με αυτή την δήλωση ο Παπαδημούλης αποκάλεσε τσαρλατάνους και δημαγωγούς όσους κηρύττουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές αποφασίστηκαν στο συνέδριο, δηλαδή όλους τους συντρόφους του και τον ίδιο. 



Πασπαρτου