Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

*«ΝΕΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ*


Έχουμε κουραστεί να ακούμε από τους αριστερούς αλλά κυρίως από το Σύριζα για το πόσο μεγάλοι δημοκράτες, ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν μια διαφορετική κοινωνία μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, αναξιοκρατία...
Όμως η αλήθεια, την οποία μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος, είναι εντελώς διαφορετική κάτι το οποίο αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά αποκλειστικά και μόνο από δικά τους γραφόμενα.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έντυπο φίλα προσκείμενο στο Σύριζα, γίνεται ολοφάνερο ότι ο Σύριζα όχι απλά βαδίζει στο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ αλλά πρόκειται και να το ξεπεράσει. Μέλος της κεντρικής επιτροπής ισχυρίζεται ότι η εσωτερική δημοκρατία του Σύριζα είναι μια παρωδία αφού όπως λέει ποτέ δεν του ζητήθηκε να κάνει απολύτως τίποτα, «Ούτε καν ζητήθηκε η γνώμη μου για οτιδήποτε» σημειώνει επιπλέον. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι διορίστηκαν με «δημοκρατικές» διαδικασίες στη κεντρική επιτροπή και είχαν συνεχώς την ευκαιρία να «μιλήσουν στην αρχή ή στο τέλος που η αίθουσα των συνεδριάσεων ήταν γεμάτη» όπως γράφει.

 Όμως για να καταλάβουμε καλύτερα τι εννοούν οι συριζαίοι όταν αναφέρονται στη δημοκρατία πρέπει να ασχοληθούμε και με ένα άλλο κείμενο της ίδιας εφημερίδας το οποίο αναφέρεται σε ένα πρώην μέλος της ΠΑΣΚΕ στις ΔΕΚΟ και νυν μέλος του Σύριζα. «Ξέρεις τι μου είπαν οι... σύντροφοι της οργάνωσης μου, όταν μου έβαζαν στο χέρι ένα χαρτάκι με τέσσερα ονόματα; «Εσύ ξέρεις απ' αυτά. Θα βρεθούμε στις 9 το βράδυ για να δούμε τι θα κάνουμε παραπέρα».

Και ούτε που με άκουσε, όταν του είπα πως «αυτά» μ' έκαναν να τους σιχαθώ και να φύγω. Εσείς, ρε φίλε, πάτε να τους ξεπεράσετε» στο παραπάνω άκρως κατατοπιστικό απόσπασμα περιγράφονται με το καλύτερο τρόπο οι εσωκομματικές διαδικασίες του νεοΠΑΣΟΚ. Έτσι λοιπόν αντιλαμβάνονται οι συριζαίοι τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία, μια ακόρεστη δίψα για εξουσία ένας ανταγωνισμός με τα πιο αθέμιτα μέσα βασισμένος στη συνταγή που ρήμαξε την χώρα.

Μετά από αυτά τα αίσχη έχουν το απύθμενο θράσος να ζητάνε να πιστέψουμε πως αυτή η θλιβερή απομίμηση του ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη αλλαγής για τη χώρα. Σαν τελευταίο σχόλιο θα αφήσω ένα προφητικό απόσπασμα από το έργο «Όσοι Ζωντανοί» του Ίωνος Δραγούμη σχετικά με το σοσιαλιστικό ιδανικό, το οποίο έχει γραφτεί πριν από εκατό χρόνια!

«Αν και το ιδανικό αυτό δε χωράει εύκολα στου Ρωμιού την ψυχή, όσο δημοκρατική και να είναι από φυσικό της,όμως σίγουρα θα το πάρη για να το παρεξηγήση και να το κάμη αφορμή για αρπαγές,ρεμούλα πλιάτσικο και οχλοκρατία».  

Α.Κ.