Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΡΙΚΟΥ


Στις 22/7/2013 στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Σταύρο Κρίκο με θέμα την προδοσία της Κύπρου τον μαύρο Ιούλιο του 1974 και την διπλή εισβολή του Αττίλα.
Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε , στα γεγονότα της εποχής που οδήγησαν στην διχοτόμηση της μαρτυρικής μεγαλονήσου και στην προδοτική στάση του Μακάριου , ο οποίος στην ουσία κάλεσε τους Τούρκους να εισβάλλουν στην Κύπρο, στις διαταγές που αγνόησαν επιδεικτικά οι Έλληνες αρχηγοί των επιτελείων των Στρατού-Αεροπορίας-Ναυτικού,επιτρέποντας έτσι στους εισβολείς να στήσουν γρήγορα και με ασφάλεια το προγεφύρωμα της Κυρήνειας.

Εκανε μνεία των ηρωικώς μαχόμενων και πεσόντων ανδρών της ΕΛΔΥΚ , οι οποίοι πολεμώντας μόνοι, χωρίς υποστήριξη και ενισχύσεις, τίμησαν τα όπλα τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους Τούρκους ενώ όσοι επέζησαν και γύρισαν στην πατρίδα αντιμετώπισαν την αγνωμοσύνη και την αχαριστία της Ελληνικής πολιτείας.

Τέλος στηλίτευσε την προδοτική στάση όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων που έθαψαν επιμελώς τον φάκελο της προδοσίας της Κύπρου, γνωρίζοντας ότι εκεί μέσα βρισκόταν ηχηρά ονόματα των κομμάτων τους που θα μπορούσαν να γκρεμίσουν όλο το οικοδόμημα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου , που θεμελιώθηκε πάνω στο ξεπούλημα της Ελληνικότατης μεγαλονήσου μας, στην διχοτόμηση, στον εκπατρισμό 250.000 Κυπρίων αδελφών και στην διαγραφή της μνήμης των 1619 αγνοουμένων της ΕΛΔΥΚ. Οι μόνοι όμως που που δεν ξεχνάμε ποτέ είμαστε εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές που ζητάμε επιτακτικά να ανοίξει επιτέλους ο φάκελος της προδοσίας για να αντιμετωπίσουν την Νέμεση τους όλοι αυτοί που στήριξαν τις πολιτικές τους καριέρες πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.