Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απάντηση σε έναν χασάπη της δημοσιογραφίας


Στο «Βήμα» της Κυριακής υπάρχει ένα ολοσέλιδο λιβελογράφημα εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, το οποίο υπογράφεται από τον «συνήθη ύποπτο», σ' ότι αφορά την λασπολόγηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, Νίκο Χασαπόπουλο.
 Διαβάζοντας το, είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε τα αναγκαία «εύσημα» στον εν λόγω δημοσιογράφο, καθώς η χολή, η εμπάθεια και η παραπληροφόρησή του ξεπερνούν κατά πολύ κάθε άλλον συνάδελφό του, που μας πολεμά κι αυτός. Μιλάμε ότι ξεπέρασε σε ψευδολογία ακόμη και τον «Ιό», οπότε καταλαβαίνετε για τι μεγάλο «κατόρθωμα» πρόκειται. Ομολογούμε ότι μας είναι πολύ δύσκολο να διαλέξουμε κάτι από το παραλήρημα του Χασαπόπουλου. Ο άνθρωπος δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο την ιδιότητα του επιθέτου, το οποίο φέρει.
Ως «χασάπης» κατακρεουργεί με τον «μπαλτά» της πένας του κάθε έννοια αντικειμενικής ενημέρωσης, δείχνοντας ότι διακατέχεται από ένα απύθμενο, όχι όμως και πρωτόγνωρο, μένος εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Δεν ξέρουμε αν οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί, αν και τέτοιου είδους άτομα συνήθως δρουν με βάση το τι απαιτεί η εργοδοσία τους. Συν τοις άλλοις, ο τύπος αυτός κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο γύρω από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μάλλον θεώρησε ότι θα μπορούσε να επιχειρήσει μια έμμεση διαφήμιση γι' αυτό. Κάνοντας μια πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια, ας προσπαθήσουμε να «αποδελτιοποιήσουμε» ορισμένα από τα λεγόμενά του, σε μια προσπάθεια να δείξουμε το μέγεθος της παραπληροφόρησης, της εμπάθειας και της αναίδειας που χαρακτηρίζουν τον Χασαπόπουλο. Γράφει, λοιπόν, χαρακτηριστικά: «Έχουν, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, αλλάξει σκοπίμως και τη φρασεολογία τους. Αντί του ανύπαρκτου πολιτικού λόγου τους έχουν καθιερώσει να εξυβρίζουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ως «ψεύτη», τον κ. Ευ. Βενιζέλο ως «απατεώνα», τον κ. Φ. Κουβέλη ως «ορφανό του Τσαουσέσκου» και γενικά τους πολιτικούς του συνταγματικού τόξου με ακατανόμαστες εκφράσεις».

Αλήθεια, ποιοι είναι οι «γνωρίζοντες», Χασαπόπουλε; Τα αφεντικά σου; Προφανώς, για σένα, υπαρκτός πολιτικός λόγος δεν είναι η ολοκληρωμένη πολιτική υπόσταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με καθημερινή ιστοσελίδα (η οποία έχει συνεχή ροή), εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα και ιδεολογικό περιοδικό, αλλά τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», τα οποία έχουν κλίνει σ' όλες τις πτώσεις τις λέξεις κλέφτης, διεφθαρμένος, ανίκανος. Κόμματα που το μόνο που παπαγαλίζουν είναι διάφορα στερεότυπα, άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, όπως «δημοκρατία», «ανθρώπινα δικαιώματα», «ελευθερία», τα οποία στην ουσία φροντίζουν να δυσφημούν με τις πράξεις τους. Ναι, θρασύτατε Χασαπόπουλε, Εμείς αποκαλούμε «ψεύτη», «απατεώνα» και «ορφανό του Τσαουσέσκου» τον καθένα ξεχωριστά από την τριανδρία της συγκυβέρνησης, γιατί έτσι είναι. Μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες αυτές; Όχι βέβαια, γιατί εσύ τους αποκαλείς «κυρίους».

Λίγο παρακάτω ο Χασαπόπουλος δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία μιας είδησης γράφοντας τα εξής: «Τι είδους αντισυστημικοί όμως είναι τη στιγμή που και οι ίδιοι προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να πιάσουν επαφές με το σύστημα, να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις από επιχειρηματίες, να φλερτάρουν με βιομηχάνους, εφοπλιστές και ιεράρχες, καθώς και να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε («καθεστωτικά», όπως ως τώρα τα αποκαλούσαν) ΜΜΕ;» Ονόματα, Χασαπόπουλε. Ονόματα δώσε αυτών με τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουμε να έρθουμε σε επαφή. Γιατί δεν τα δημοσιοποιείς; Γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Απλά, ψαρεύεις στα θολά νερά της ίντριγκας και της παραπληροφόρησης αναπαράγοντας τις γνωστές αθλιότητες, που ξένα και εγχώρια έντυπα εκτοξεύουν, ως λάσπη στον ανεμιστήρα. Όλο το δημοσίευμα βρίθει ανακριβειών, καθώς έχει την τηλεπαθητική ικανότητα να «γνωρίζει» τι συζητείται και μεταξύ μας στα γραφεία μας.

Πέρα, όμως, απ' αυτό το να κρίνει αν είμαστε αντισυστημικοί ή όχι ένας άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει σε μία από τις πιο συστημικές εφημερίδες, που ανερυθρίαστα στηρίζει το εθνοκτόνο και λαομίσητο μνημόνιο αποτελεί την επιτομή του θράσους. Δεν θα δώσουμε λογαριασμό ούτε στον υπάλληλο ούτε στα αφεντικά του για το τι είμαστε. Όπως, φυσικά, δεν πρόκειται να ζητήσουμε από κανέναν την άδεια πως θα κινηθούμε πολιτικά και πώς (και πού) θα ενεργοποιήσουμε τα στελέχη και τα μέλη μας. Του αναγνωρίζουμε, όμως, όπως είπαμε και προηγουμένως την πρωτοκαθεδρία, πλέον, στην κατασυκοφάντηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ας πάει, λοιπόν, να ενώσει τις δυνάμεις του με όλους τους συναδέλφους του, που μαζί στηρίζουνε το «συνταγματικό τόξο», μήπως και καταφέρουν τίποτα. Γιατί η λάσπη τους, έχοντας έλλειψη από ασβέστη, δεν κολλά στον τοίχο πέφτοντας κάτω στο έδαφος. Θα πρέπει, επομένως, να βρουν κάτι πολύ καλύτερο, προκειμένου να μπορούν κάποτε, έστω και στοιχειωδώς, να έχουν βάσιμες ελπίδες ότι μπορούν να προξενήσουν κάποιου είδους ζημιά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί η κοινωνική πραγματικότητα, την οποία φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει και να αποδέχεται ένα «παπαγαλάκι» του Δ.Ο.Λ., δείχνει ότι καθημερινά ολοένα και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες, βλέπουν στο πρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στο δικό μας πρόσωπο, την μοναδική Γνήσια, Τίμια και Δυναμική Φωνή για να λάμψει κάποτε ξανά η Ελπίδα, η Δικαιοσύνη και η Ελευθερία σ' αυτόν τον Τόπο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ