Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μικρές (άθλιες) Πασοκικές Ιστορίες


Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς με τα κατορθώματα των πασόκων, οι οποίοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό μείγμα όπου συνεταιρίζεται η προδοσία, η ανοησία, η αναλγησία, η ατιμία, η αναισθησία και η διαφθορά.

 Ξεκινώντας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον πάλαι ποτέ «ωραίο Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ, έχει ενδιαφέρον το γεγονός της τοποθέτησης του Θεόδωρου Πάγκαλου γύρω από το όλο ζήτημα, καθώς αναφερόμενος σε αυτό είπε: «Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει μάρτυρα υπερασπίσεως να προσέλθει. Μάρτυρα κατηγορίας μπορεί ο εισαγγελέας να εισαγάγει βιαίως. Αν εμένα με αναγκάσουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης του Άκη, θα τον «θάψω»».
Δηλαδή, με άλλα λόγια, αυτό το οποίο εννοεί ο ευτραφής πρώην υπουργός και νυν συνταξιούχος είναι ότι γνώριζε για τις ημέρες και τα έργα του Άκη, απλά δεν μίλαγε. Γιατί άραγε; Θα είχε, πραγματικά, πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε. Το δεύτερο περιστατικό αφορά το υποκριτικό ενδιαφέρον του Βενιζέλου να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση, να κάνει διεύρυνση ρύθμισης οφειλών για το 2013, να προσφέρει περίθαλψη σε ανασφάλιστους και ειδική ρύθμιση για άνεργους. Το θράσος αυτού του ανθρώπου, όπως και ό,τι έχει απομείνει από τα συντρίμμια του (από) κόμματος του, είναι μνημειώδες. Ο κυκλοφορών με κρατική τεθωρακισμένη BMW των 750.000 ευρώ, ο άνθρωπος ο οποίος εισηγήθηκε, στήριξε και ψήφισε αυτά τα απάνθρωπα, αντιλαϊκά μέτρα υποκρίνεται τώρα ότι νοιάζεται για την τύχη των Ελλήνων. Ποιος έχασε την Αιδώ και το Φιλότιμο για να τα βρει ο Βενιζέλος και οι όμοιοι του;

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται, προφανώς, και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης τριών ετών από το προδοτικό διάγγελμα του Τζέφρυ στο Καστελόριζο, είχε την αναίδεια να δηλώσει υπερήφανος (!) που είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γιατί με τις αποφάσεις που μόνο του έπαιρνε επί δυόμιση χρόνια το ΠΑΣΟΚ μειώθηκε το… χρέος! Οι άνθρωποι, κυριολεκτικά, «δεν παίζονται με τίποτα!» Όχι μόνο κατέστρεψαν τη χώρα αλλά παραμένουν και αμετανόητοι. Γι’ αυτό άλλωστε, ο Ελληνικός Λαός τους απέστειλε στα Τάρταρα της ανυποληψίας και της ανυπαρξίας, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι τα ποσοστά του άθλιου αυτού (από) κόμματος βρίσκονται κάτω από το 3%. Εκτός όμως από το πολιτικό τέλος αυτού του μεταπολιτευτικού κατασκευάσματος, υπάρχουν και οι ατομικές ευθύνες των κυρίων αυτών. Ευθύνες για τις οποίες κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν στον εισαγγελέα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ