Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Όταν ο Πρετεντέρης κάλεσε τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ

Ως καλοί πληροφοριοδότες του καθεστώτος τα φυντάνια του «Ιού» στην σημερινή «Εφημερίδα των συντακτών» (γνωστή και ως εφημερίδα των φωτομοντάζ)
ανέσυραν από το αρχείο τους φωτογραφικό υλικό από την εκπομπή “Τέλος Εποχής” του ΑΝΤ1, τον Μάιο του 1995, την οποία παρουσίαζε ο Γιάννης Πρετεντέρης,
συνοδευόμενη από σχετικό κείμενο:
Η εκπομπή εκείνη έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους: α) είχε την μεγαλύτερη ακροαματικότητα απ’ όλες τις προηγηθείσες του Πρετεντέρη. β) προκάλεσε τον απόλυτο εξευτελισμό του τότε υπουργού εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος απεχώρησε από το στούντιο αδυνατώντας να απαντήσει στα ερωτήματα των παρευρισκομένων Συναγωνιστών. Συγκεκριμένα του Γ.Γ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά. γ) Μετά απ’ αυτή την εκπομπή δεν ξανακλήθηκαν για πολλά χρόνια σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή εκπρόσωποι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Λίγο μετά την προβολή της εκπομπής, ο «Ιός» λάνσαρε το μήνυμα «όχι promotion στους φασίστες», κάτι το οποίο όντως έγινε άμεση πράξη.

Με αφορμή, λοιπόν, την ανάσυρση από το παρελθόν της εκπομπής του Πρετεντέρη και σε συνδυασμό με όσα ακούστηκαν για την πρόσφατη εμφάνιση των Συναγωνιστών στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον ΣΚΑΪ, αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι η ανάγκη του “σαμποτάζ” στην προβολή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκεται πάνω από την “δίψα” για δημοσιογραφική επιτυχία. Είναι σίγουρο ότι ο Πρετεντέρης θα έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, όχι μόνο για τα δεδομένα της εκπομπής αλλά γενικά στην τηλεόραση, αν καλούσε κάποιους εκπροσώπους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Δεν το κάνει, όμως, γιατί πάνω από την οποιαδήποτε ατομική επιτυχία βρίσκεται το αδυσώπητο συμφέρον του καθεστώτος, το οποίο υπηρετεί ο Πρετεντέρης και οι όμοιοι του. Και το συμφέρον αυτό επιτάσσει στα διάφορα παπαγαλάκια του ή να αποσιωπούν πλήρως την φωνή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ή να την λασπολογούν ασύστολα. Αυτό, άλλωστε, το διαπιστώνουμε καθημερινά. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Από το μακρινό 1995 μέχρι σήμερα, είτε εκτός κοινοβουλίου είτε εντός, η αντιμετώπιση των πραιτοριανών του συστήματος απέναντι μας παραμένει απαράλλαχτη. Αποκλεισμός της άποψης μας, λασπολογία, παραχάραξη της πραγματικότητας. Όταν ο κανόνας έχει μια εξαίρεση (π.χ. Τράγκας) τότε οι “αντιφασίστες” γαυγίζουν δυνατά, προκειμένου να αποτραπούν άλλες τέτοιου είδους εξαιρέσεις. Μόνο που το 2013 δεν είναι 1995, και αυτό μπορεί τα ορφανά του Μαρξ (και όχι μόνο) να το πάρουν όπως θέλουν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή του Πρετεντέρη το 1995 στον ΑΝΤ1