Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αποδυτηριάκιας: Την στήριξη της πλουτοκρατίας έχει ο “επαναστάτης” Τσίπρας

Αποκαλυπτικό άρθρο -σχόλιο του "Αποδυτηριάκια"

Ψηφίζει Τσίπρα και ο Βαρδινογιάννης!!!

Ο πιο μεγάλος σε μέγεθος εκπρόσωπος της καπιταλιστικής οικονομίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ο όμιλος επιχειρήσεων του Βαρδινογιάννη.
Λίγο άργησε, πάντως πριν κλείσει μήνας ο πρώην μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και χρισμένος διάδοχος στο τιμόνι του ομίλου Βαρδινογιάννη, ο Τζίγγερ δημόσια επαίνεσε τον Αλέξη Τσίπρα. Γίνονται συγκλονιστικά πράγματα στην Ελλάδα.

Ποτέ μέχρι σήμερα ο Τζίγγερ ή, ο πατέρας του Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν έκανε δημόσια τοποθέτηση υπέρ ενός πολιτικού, ενός κόμματος. Ποτέ. Είναι αντιληπτές οι επαφές και οι σχέσεις των Βαρδινογιάννηδων με το χώρο της πολιτικής και ιδιαίτερα της κυβερνητικής, εδώ και δεκαετίες.
Θυμίζω ότι λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον Μάρτιο του 2004, στην πρώτη συγκέντρωση βουλευτών του, που έγινε σε ταβερνείο στο Μοναστηράκι, είχε πει την θρυλική κουβέντα: «Θα τους πηδήξω τους νταβατζήδες της Ελλάδος».

Ποιοι ήταν οι, 5 τον αριθμό, νταβατζήδες που έτσι ή, αλλοιώς είχαν σχέση με το δημόσιο, με το κράτος και το πηδούσαν; Νο1 Σωκράτης Κόκκαλης, Νο2 Βαρδής Βαρδινογιάννης, Νο3 Γιώργος Μπόμπολας, Νο4 Σπύρος Λάτσης, Νο5 ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης. Τελικά, ούτε μια τρίχα της κεφαλής τους δεν πείραξε ο νταβατζοφάγος Κωστάκης Καραμανλής.

Αριστερή, λέει, κυβέρνηση σήμερα στην Ελλάδα και ο Τζίγγερ Βαρδινογιάννης συμφωνεί με τον Τσίπρα ότι επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στην Ελλάδα, διότι έτσι θα επέλθει οικονομική ανάπτυξη και οι επιχειρήσεις θα έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για να δράσουν.

Μια στιγμή. Μη χάσουμε τη μπάλλα. Δουλειά της αριστερής κυβέρνησης δεν είναι να παίξει «fair play» στο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως ο Βαρδινογιάννης είναι σίγουρος ότι έτσι θα πράξει ο Σύριζα. Και μια δεξιά, δεξιότατη κυβέρνηση αυτό έχει υποχρέωση. Τέλος πάντων, η αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα μπορεί να τρόμαξε την Ευρώπη, όμως στην Ελλάδα έχει την υποστήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.