Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μετά το μνημόνιο οι συριζαίοι θα… σκίσουν και τη συνθήκη του Σένγκεν

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Αφού… έσκισαν το Μνημόνιο (φέρνοντας στη θέση του ένα… αντιμνημονιακό Μνημόνιο), οι Τσιπροκαμμένοι –τώρα που πήραν φόρα- ετοιμάζονται να… σκίσουν και τη συνθήκη Σένγκεν!

Τη σχετική εξαγγελία έκανε ο –όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω- υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ σε (αβανταδόρικη…) συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του κομμουνιστή Παύλου Τσίμα, στον ΣΚΑΪ:

«Μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2,3,4,5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα το Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ. Εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει να μας στηρίξει, απλώς μας δίνει λεφτά, για να υποστούμε εμείς όλες τις κοινωνικές και λοιπές συνέπειες πολέμων και εμφυλίων, που δεν φταίμε, θα πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα ρεύματα. Εάν δεν θέλει, εγώ θα άνοιγα τα σύνορα, να πάνε 500.000 σε άλλες χώρες, να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη για αυτό».

Και για να σοβαρευτούμε τώρα, η «είδηση» ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να… σκίσει τη Συνθήκη Σένγκεν, σερβίρεται στο κοινό από τα μπουκωμένα παπαγαλάκια των ψεκασμένων, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη μεγάλη αύξηση στην είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, τον τελευταίο μήνα, παρά τις… «κόκκινες γραμμές» του υπουργοπάνου. Όπως βλέπετε παραπάνω, το… σκίσιμο της Σένγκεν το υποστηρίζει ο Γ. Πανούσης ως Γ. Πανούσης κι όχι ως υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ. Κι έχει την ίδια αξία που έχει ο λόγος κάποιου από μας σ’ ένα… καφενείο!

Ας πάψουν, λοιπόν, να μας δουλεύουν τα λαμόγια της παραπληροφόρησης!

Εθνικισμός