Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης σε στιγμές ειλικρίνειας: "Σύντροφοι μαρξιστές και καπιταλιστές, ας ενωθούμε όλοι ενάντι των Εθνικιστών"

Η «επανάσταση» των φαντασμάτων του ΠΑΣΟΚ που κατέκλυσαν τον ακροαριστερό Σύριζα για να περισώσουν τα προκλητικά τους, κρατικοδίαιτα προνόμια, έλαβε άδοξο τέλος, με την αποστολή από την κυβέρνηση Τσίπρα προς τους δανειστές, του αιτήματος 6μηνης παράτασης του Μνημονίου.
Εκείνο το οποίο εν τέλει απέμεινε για να καμαρώνουν ως «γύφτικα σκεπάρνια» οι Συριζαίοι, είναι οι συνεντεύξεις του ανεκδιήγητου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης, Γιάνη Βαρουφάκη, δια των οποίων ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ξεχωριστή ψυχοσύνθεση ενός είδους μαρξιστών, το οποίο επιβιώνει μονάχα στην Ελλάδα και αποτυπώνει τον μέσο βολεμένο δημοσιοσυντήρητο Πασόκο, ο οποίος ηγείται της επανάστασης της μπαρούφας.
 
Μία εξ αυτών των συνεντεύξεων δόθηκε από.....
τον λειψό Γιάννη (δηλαδή Γιάνη), στον βρετανικό Guardian. Με την αυθάδεια ενός μετά Χριστόν Προφήτη, ο Γιάνης κατηγορεί τους πάντες για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, πλην βεβαίως του υπερπολύτιμου εαυτού του και των πολιτικών του επιλογών: κατηγορεί ακόμη και τους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως «συγκινητικά αδιάφορους στην καταστροφή», η οποία θα γινόταν διακριτή το 2010, υπό κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Τζέφρυ Παπανδρέου!
 
Μάλιστα κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Τζέφρυ Παπανδρέου -τον οποίο μέχρι προ ολίγων ετών εκθείαζε- όχι επειδή έσυρε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την Τρόικα, αλλά επειδή «η "ξενοφοβική πολιτική" του ΠΑΣΟΚ την περίοδο της διακυβέρνησης του, είχε ως αποτέλεσμα, την γιγάντωση της "ναζιστικής" Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό»! Κατά τον «πάνσοφο» και «διορατικό» λειψό Γιάννη λοιπόν, όλα τα προβλήματα τα οποία το Καθεστώς που υπηρετεί συσσώρευσαν στην Πατρίδα μας ωχριούν μπρος στο πρόβλημα που καλείται Χρυσή Αυγή. Και τούτο βεβαίως είναι αναμενόμενο, καθώς η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη μοναδική απειλή για το σύστημα που εκτρέφει τους ασταθείς μαρξιστές τύπου Γιάνη.
 
Η «επαναστατικότητα» του βολεμένου τέως πασόκου και νυν συριζαίου, ξεδιπλώνεται περίφημα από τον ίδιο, ο οποίος θέτει το ερώτημα: «θα πρέπει να χαιρετίζουμε αυτή την κρίση του ευρωπαϊκού καπιταλισμού ως μια ευκαιρία για να τον αντικαταστήσουμε με ένα καλύτερο σύστημα; Ή θα έπρεπε να ανησυχήσουμε τόσο ώστε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία για τη σταθεροποίηση ευρωπαϊκού καπιταλισμού»;
 
Και απαντά με την «ορμή και μαχητικότητα» ενός κρατικοδίαιτου μαρξιστή του οποίου τα καπιταλιστικά προνόμια τίθενται σε κίνδυνο και αμφισβήτηση: «Για μένα, η απάντηση είναι σαφής. Η κρίση της Ευρώπης είναι πολύ λιγότερο πιθανό να γεννήσει μια καλύτερη εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό από το να απελευθερώσει επικίνδυνα οπισθοδρομικές δυνάμεις που έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν μια ανθρωπιστική λαίλαπα, ενώ σβήνουν την ελπίδα για προοδευτικές κινήσεις για τις επόμενες γενιές, που έρχονται»! Συμπληρώνει μάλιστα, επιχειρώντας να αποδώσει ένα δραματικό τόνο στο ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης: «Η έξοδος της Ελλάδας, της Πορτογαλίας ή της Ιταλίας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σύντομα στον κατακερματισμό του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, προκαλώντας υφεσιακό πλεόνασμα στην περιοχή ανατολικά του Ρήνου και βόρεια των Άλπεων, ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν στο έλεος σκληρού στασιμοπληθωρισμού. Ποιοι νομίζετε ότι θα επωφελούνταν από μια τέτοια εξέλιξη; Μια προοδευτική αριστερά, που θα αναδυόταν όπως ο φοίνικας από τις στάχτες των δημόσιων οργανισμών της Ευρώπης; Ή η ναζιστική Χρυσή Αυγή Ναζί, ένα μείγμα από νεοφασίστες, ξενοφοβικούς και ρατσιστές. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ως προς το ποιος θα επωφελούνταν από μια διάλυση της Ευρωζώνης».
 
Με απλά λόγια, η παραίνεση του Γιάνη προς τους συντρόφους μαρξιστές του κομματικού κράτους είναι ξεκάθαρη: στηρίζουμε το μεγάλο κεφάλαιο αλλιώς θα επικρατήσει η Χρυσή Αυγή και τότε αλίμονο στα προνόμιά μας!