Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΝΔ είχε στο στόχαστρο τον Ξηρό τρεις μήνες, αλλά ήθελε προεκλογική σύλληψη

Ένα πολύ περίεργο δημοσίευμα που αποδεικνύει τις σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με κύκλους ποινικών εγκληματιών, φιλοξενεί σήμερα η προσκείμενη στη νουδούλα εφημερίδα «Καθημερινή».  


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η περιβόητη «Αγγελική», που φέρεται από την μία ως συνεργάτιδα του Ξηρού και από την άλλη ως επίδοξη δολοφόνος του, ήταν στις λίστες υπόπτων της ΕΥΠ από τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή 3 μήνες πριν την σύλληψη του Ξηρού και όλα τα συναφή γεγονότα που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι την επαύριο της σύλληψης Σταμπούλου, η ΕΥΠ κατήρτισε λίστα υπόπτων, που είχαν το ίδιο προφίλ με τον συλληφθέντα τρομοκράτη. Δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο, περιφερειακή δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο κ.ά. Η λίστα αυτή δεν ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη, αλλά περιοριζόταν σε λιγότερα από δέκα άτομα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Η σχετική λίστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είχε παραδοθεί στον Κικίλια και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη.

Τα ερωτήματα που γεννώνται μετά την συγκεκριμένη είδηση προφανή. Σε παλαιότερες διαρροές, πέριξ χρονικά της σύλληψης Ξηρού, αναφέρεται ότι οι αρχές είχαν πληροφορίες για την ύπαρξη κρησφύγετου στην περιοχή της Αναβύσσου και «χτένιζαν» την περιοχή επί ένα τρίμηνο. Δηλαδή ακριβώς τον ίδιο χρόνο που η «Αγγελική» βρισκόταν σε λίστα υπόπτων για τρομοκρατία.

Για ποιο λόγο δεν είχε τεθεί υπό παρακολούθηση η «Αγγελική», ώστε να διαπιστωθεί αν έχει σχέσεις με θύλακες τρομοκρατίας; Ή μήπως είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε διαπιστωθεί η διαδρομή της μεταξύ φυλακών, όπου πήγαινε να επισκεφτεί τους «Πυρήνες της Φωτιάς», και του Ξηρού και η σύλληψη είχε «παγώσει» με «εντολή Σαμαρά», ώστε να συμπέσει με την προκήρυξη των εκλογών;

Στους τρεις μήνες που μεσολάβησαν μεταξύ της αρχικής τοποθέτησης της «Αγγελικής» στην λίστα υπόπτων της ΕΥΠ και της σύλληψης του Χρ. Ξηρού, μεσολάβησαν πολλά επισκεπτήρια στους «Πυρήνες» και άλλα τόσα στο κρησφύγετο της Αναβύσσου, το οποίο υποτίθεται ότι έψαχνε «πόρτα – πόρτα» η ΕΛ.ΑΣ. Όμως η σύλληψη Ξηρού είχε προγραμματιστεί για να γίνει προεκλογικά και συνεπώς τίποτε από όλα αυτά μπορούσε να επισπεύσει τις διαδικασίες.