Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΝΕΡΙΤ: Από υπάλληλοι του Σαμαρά, τώρα χλευαστές του…



Ένα διαχρονικά αλάνθαστο ρητό λέει ότι «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Το θυμηθήκαμε βλέποντας στους τηλεοπτικούς δέκτες ένα ρεπορτάζ και την εικόνα που το συνόδευε την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας.
Το ρεπορτάζ αφορούσε κάποια αποκριάτικα έθιμα των ημερών, με την γυναίκα ρεπόρτερ να δείχνει μια πλειάδα ανθρώπων να γιαουρτώνουν πανευτυχείς, συν τοις άλλοις, τα ομοιώματα του Σαμαρά και του Βενιζέλου!

Η είδηση δεν βρίσκεται, φυσικά, στα συγκεκριμένα πρόσωπα, αφού αυτή θα ήταν και η πραγματική τους αντιμετώπιση από τον Λαό, εάν τολμούσαν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο δίχως τους μπράβους τους. Η είδηση βρίσκεται στο ότι ο τηλεοπτικός δίαυλος, ο οποίος παρουσίασε το ρεπορτάζ αυτό, ήταν η… ΝΕΡΙΤ! Πώς αλλάζουν τα πράγματα… Μόλις πριν από λίγο καιρό ήταν, όταν το κυβερνητικό αυτό εξάμβλωμα («άξιος» συνεχιστής της ΕΡΤ) παρουσίαζε, δίχως να αισχύνεται, τον Σαμαρά να… αποθεώνεται στους δρόμους του Ναυπλίου και τους κατοίκους της πόλης να σπεύδουν «αυθόρμητα» να του σφίξουν το χέρι.

Στην πραγματικότητα, ο κόσμος αποδοκίμαζε έντονα τον Σαμαρά, με τους μπράβους του να τον κρατούν σε απόσταση ασφαλείας, για προφανείς λόγους, από τους κατοίκους του Ναυπλίου που τον γιούχαραν και τον μούντζωναν. Για να μη μιλήσουμε, φυσικά, για το περιβόητο διάγγελμα του Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, το οποίο παρουσιάστηκε ως… αποκλειστική συνέντευξη, με δυο δημοσιογράφους – φερέφωνα να δέχονται, δίχως αιδώ, να παριστάνουν τις «γλάστρες» στο αισχρό και ψευδές προπαγανδιστικό παραλήρημα του ψυχικά ασταθή τότε πρωθυπουργού, ο οποίος ως άλλη «Αγία Αθανασία» του Αιγάλεω έβλεπε… οράματα και «αισθανόταν» τα ασυναίσθητα…

Οι υπαλληλίσκοι της ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι τον αποθέωναν τον καιρό της παντοδυναμίας του, διαστρεβλώνοντας σε απίστευτα προκλητικό βαθμό την πραγματικότητα, τώρα δείχνουν να γιαουρτώνεται το ομοίωμα του (μαζί με αυτό του «εταίρου πλήρους ευθύνης» Βενιζέλου), από αγανακτισμένους Έλληνες. Τώρα, πλέον, «γλείφουν» το νέο αφεντικό που τους ταΐζει, δείχνοντας έτσι πόσο υπάκουα και φρόνιμα «σκυλάκια» της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας είναι.

Το μόνο που έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο, γι αυτά τα «πεκινουά» της παραπληροφόρησης, είναι η απαράδεκτη, ανήθικη, υβριστική και παράνομη αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων της, οι οποίοι την κατέστησαν Τρίτη Πολιτική Δύναμη σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Γιώργος Μάστορας