Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Υπουργός Προ-Πο: Θα παραμείνει ο φράχτης στον Έβρο, αλλά με… ανοίγματα για να μπαίνουν οι «πρόσφυγες»


Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Κάθε μέρα που περνάει ρίχνει κι από μία καινούργια «βόμβα» ο νέος «προοδευτικός» υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ.
Έτσι, μετά την εξαγγελία που έκανε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, περί εισαγωγής στην αστυνομία «μεταναστών και ρομά» (αρχικά κατά 5% και μετά βλέπουμε…), γιατί –όπως είπε- «μια πολυπολιτισμική κοινωνία χρειάζεται και μια πολυπολιτισμική αστυνομία», επανήλθε στο θέμα του φράχτη του -Έβρου. Ενώ, λοιπόν, στις πρώτες του συνεντεύξεις δήλωνε ότι πρέπει να παραμείνει ο φράχτης στον Έβρο, σε νέα συνέντευξή του στη φυλλάδα των Ιών μιλάει για φράχτη με… ανοίγματα, για να περνάνε οι… πρόσφυγες. Ιδού οι σχετικές ερωταποκρίσεις:

«Σχετικά με τον φράκτη του Έβρου, που έπεσε λόγω της κακοκαιρίας, τι λέτε;

Είπα ότι πρέπει να υπάρχει φράκτης. Πείστηκα όμως από ένα επιχείρημα: Ότι δεν μπορούν να μην υπάρχουν ανοίγματα για ασφαλή διέλευση των προσφύγων. Αυτό με έπεισε.

Μιλάτε για ασφαλή διέλευση προσφύγων λοιπόν. Θα υπάρχει φράκτης με ανοίγματα;

Έχω πειστεί για την ανάγκη ανοιγμάτων, όπου όσοι θα περνάνε θα ελέγχονται. Δεν θα έχουμε τότε παράνομους μετανάστες. Θα έχουμε πρόσφυγες».

Ιδού, λοιπόν, η… λύση στο θέμα της λαθρομετανάστευσης: θα βαφτίζουν τους λαθρομετανάστες «πρόσφυγες»!

(ΥΓ): Να περιλαμβάνονται άραγε τα… ανοίγματα του φράχτη στις «κόκκινες γραμμές» της καμμεναρίας; Τι λέει ο υπουργοπάνος επ’ αυτού;

Εθνικισμός