Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν: Νέα αμφισβήτηση των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδος

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται αμείωτη ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο που διανύει η Χώρα. Τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για νέο θερμό επεισόδιο ανατολικά της Κω, όπου πλοίο της Ελληνικής ακτοφυλακής προσέγγισε τούρκικο αλιευτικό το οποίο είχε ξεκάθαρα παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα και αλίευε παράνομα, ζητώντας του να απομακρυνθεί.
Οι Τούρκοι από την μεριά τους υποστήριζαν ότι το Ελληνικό πλοίο ήταν αυτό το οποίο είχε εισέλθει στα δικά τους ύδατα!

Πλοίο, μάλιστα, της τουρκικής ακτοφυλακής έσπευσε για να εκδιώξει το Ελληνικό! Είναι ολοφάνερο ότι το σκηνικό των «γκρίζων ζωνών» είναι ολοζώντανο, δείγμα της ηττοπαθούς πολιτικής την οποία ακολουθούν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Ήταν τέτοια εποχή το 1996 όταν προέκυψε το όνειδος των Ιμίων, με την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας, την δολοφονία των Τριών Υπαξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, και το «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ» που ξεστόμισε ο ΗΠΑνθρωπος Σημίτης. Από τότε η τουρκική προκλητικότητα όχι μόνο δεν έχει σταματήσει αλλά αντιθέτως έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αλλεπάλληλες «δημοκρατικές» κυβερνήσεις του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» δίνουν τροφή με την αδράνειά τους στην επεκτατικότητα των τούρκων.

Η μεταπολίτευση πατώντας πάνω στην έμφυτη δειλία των πολιτικών της εκφραστών, την υποβίβαση του Εθνικού καθήκοντος έναντι των στενών συντηρητικών συμφερόντων και την καλλιέργεια της άμβλυνσης του πατριωτικού συναισθήματος των Ελλήνων ανάβει το πράσινο φως για την συνεχή παραβίαση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Γιώργος Μάστορας