Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Και οι συστημικές τράπεζες στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας

Το φαύλο καθεστώς της κλεπτοκρατίας «δίνει τα ρέστα του»!

Από το πρωί διακινείται η τρομοκρατική δήλωση δύο συστημικών τραπεζών ότι ζήτησαν άμεση στήριξη ρευστότητας από τον αντίστοιχο μηχανισμό (ELA).
Η είδηση αυτή έχει ως σκοπούμενο να πείσει τους Έλληνες ότι η οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο και ότι επαπειλείται κίνδυνος, αν δεν εκλεγεί ο Σαμαράς.

Αλήθεια, που πήγαν οι ανακοινώσεις των ίδιων ακριβώς τραπεζών περί «αναπτύξεως», περί «εξόδου από την κρίση» και ότι «όλα βαίνουν καλώς»; Θυμίζουμε ότι οι ίδιες ακριβώς τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank) τον καιρό που δεν διαφαινόταν ακόμα το ενδεχόμενο εκλογών είχαν κατακλύσει τα μέσα με ψεύτικες ανακοινώσεις ότι όλα πάνε καλά, μπας και πείσουν τους Έλληνες ότι «ο Σαμαράς τα κατάφερε». Τώρα που ο Σαμαράς άλλαξε τακτική, ελέω εκλογών, έκαναν «κωλοτούμπα» και άλλαξαν πλεύση.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε την δήλωση του Παναγιώτη Νικολούδη, προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που επεξηγεί ακριβώς τους λόγους για τους οποίους οι συστημικές τράπεζες εμπλέκονται στο προεκλογικό παίγνιο με τέτοιου είδους δηλώσεις:

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ - εφημερίδα ή κανάλι - ή είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή»

Επίσης, έτσι για την ιστορία να θυμίσουμε μία παλαιότερη είδηση. Το 2012 οι τράπεζες όχι μόνο είχαν καταφύγει στον εν λόγω μηχανισμό στήριξης, αλλά είχαμε φτάσει στο σημείο να έρχονται «αεροπλανιές» με μετρητά για να μην καταρρεύσει το σύστημα. Τότε οι δημοσιογράφοι ήξεραν, αλλά είχαν πάρει εντολή να μην μεταδώσουν τίποτε. Αυτό το έχει ομολογήσει η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία ήταν κοινωνός της είδησης και την απέκρυψε.

Γιατί τώρα βγαίνουν συνεχώς τέτοιες ανακοινώσεις; Η απάντηση προφανής!