Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού

Ένα εύστοχο πολιτικό άρθρο από το panusis.blogspot.gr
 
Στη συνέντευξη που μου έδωσε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο κ. Χρήστος Παππάς, τον είχα ρωτήσει θυμάμαι, ποιες ήταν οι δυνατότητες επικοινωνίας που έχουν μέσα στις φυλακές οι πολιτικοί κρατούμενοι της Χρυσής Αυγής.
Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική "...Η δυνατότητα επικοινωνίας προσφέρεται μόνο από το καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ που βρίσκεται στον διάδρομο των κελιών κατά τις ώρες που αυτά είναι ανοικτά. Υπολογιστής και internet απαγορεύονται..." Έτσι απλά!

Λοιπόν θα εξομολογηθώ την αμαρτία μου...  Σ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κι ενώ έκαμα χάζι τις πανάκριβες παραστάσεις, που έστηναν οι καθεστωτικοί τηλεαστέρες στα κανάλια, εμένα το μυαλό μου ήταν κολλημενο σε μια συγκεκριμένη εικόνα. Σ αυτό το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού! Και τι καρτοτηλέφωνο... Απ' αυτές τις μπακατέλες του ΟΤΕ, με κάρτα αγορασμένη από το κοντινότερο περίπτερο!

Κι έλεγα από μέσα μου... Για στάσου ρε παιδί μου...Μόνο το κόστος της προεκλογικής καμπάνιας του Ποταμιού να βάνεις, συγκεντρώνεις ένα κοντύλι ίσαμε τον ΕΝΦΙΑ ολόκληρης της Πελοποννήσου. Πού να προσθέσεις τώρα τις διαφημίσεις του Βενιζέλου, του Γιωργάκη, των σαμαράνων και των τσιπρουλήδων. Βγάνεις τον ΕΝΦΙΑ επικράτειας και βάνε... Για να μην πω περί της τηλεπροωθήσεως κάτι απίθανων τύπων σαν τους υποψηφίους της Τελείας ή της φάτσας του Λεβέντη, που τους μοστράρανε σ' όλα τα κανάλια. Δηλαδή μιλάμε, δεν υπήρχε πολιτευόμενο σούργελο, που να μην το σμπρώξουνε στο γυαλί, χρεώνοντας φυσικά το κόστος της κωμωδίας στα συνήθη κορόιδα.

Όχι ο ΕΝΦΙΑ θα πληρώνονταν από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις των πάσης φύσεως καθεστωτικών συμμοριών αλλά μαζί και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και ο φόρος προστιθέμενης αξίας της ΔΕΗ. Μπορεί να γελάσαμε με όλες αυτές τις πολιτικές σαύρες αλλά να είσαστε σίγουροι/ες ότι όταν θα μας έρθει ο λογαριασμός, θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ.. Κι όλα αυτά απέναντι σε τι;

Απέναντι σε ένα καρτοτηλέφωνο, στους διαδρόμους μιας φυλακής! Και να τανε μοναχά οι κάθε λογής τηλεδιαφημίσεις και τηλεκουνήματα των τηλευποψηφίων; Για βάλτε κάτω με το νου σας να λογαριάσετε τι στοιχίζει σε ανθρώπινη εργασία και σε υλικά μια μαζική προεκλογική εκστρατεία ελέγχου του νου; Τυπογράφοι, σκιτσογράφοι, γραφίστες, διορθωτές και μηχανικοί του mind control, μόνο για να παραχθεί το έντυπο υλικό. Κομπιουτεράδες, αντι-χάκερς, μηχανικοί πληροφορικής, ανιματέρς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, παραγωγοί, γλάστρες, κοστούμια, βρακιά, κομμωτές, μακιγιέζ κι ένα πολυπρόσωπο επιτελείο ψυχολόγων, επικοινωνιολόγων, σεξολόγων, διεθνολόγων, πρωκτολόγων και δεν συμμαζεύεται για να βγει το ηλεκτρονικό υλικό.

Και μετά, έμμισθοι αφισοκολλητές, κράχτες, αβανταδόροι, τσιλιαδόροι [ενίοτε και πληρωμένοι φονιάδες] για να διανεμηθεί το υλικό και να τρομοκρατηθούν οι αντίπαλοι. Κι από πάνου δωράκια και δωράρες σε παπαγαλάκια και σε δημοσκόπους, για να "δημιουργηθεί" κλίμα και να ψαρώσει το πόπολο. Κι όλα αυτά τα υλικά, τα μηχανήματα, οι χειριστές τους και οι προμηθευτές τους, θα πρέπει να πληρωθούν δέκα φορές απάνω από την αγοραία αξία τους, γιατί πρέπει να πέσουν και οι μίζες των κρατικοδίαιτων γυμνοσάλιαγκων που βρίσκουν την ευκαιρία να κονομάνε απο παντού. Άσε πια τα συμβόλαια που θα εκτελεστούν μετά τις εκλογές, άσε τις ρεμούλες, άσε τις σπέκουλες...

Όχι γάζες για τα νοσοκομεία θα παίρνανε με αυτά τα λεφτά αλλά θα χτίζανε και δύο νέους Ευαγγελισμούς! Κι αυτή η σπατάλη ανθρώπων και υλικών, αυτοί οι χείμαρροι ζεστού χρήματος, απέναντι σε τι; Στη χρονοκάρτα του ΟΤΕ, που αγοράστηκε από το περίπτερο στη γωνία...

Ε, δεν μπορώ να μην σκάσω στα γέλια ρε παιδιά, με τέτοιες συγκρίσεις. Απ' τη μια ένα ολόκληρο καθεστώς, με διασυνδέσεις στα ΔουΝουΤου και στους Ρότσιλντς, με τα πιο ακριβοπληρωμένα κονέ ανάμεσα σε μπομπολαίους και σε αλαφουζαίους, με τη μόστρα και τη ρότα της τηλεοπτικής μαζικής μαλάκυνσης, με τους πρωτοκλασάτους μηχανικούς των ψυχών όλου του πλανήτη, με τις ευλογίες και τις οδηγίες των καλύτερων μυστικών υπηρεσιών, με τις μόργκαν στανλεϋς και τις γκόλντμαν σάκς στην από μέσα, με τις προβοκάτσιες και τις τρομοκρατίες των πρωτοπαλλήκαρων των πάσης φύσεως ξηρών, με τα καλάσνικοφ και με τις αλβανοαφγανικές μαφίες, με τα σούπα και τα μούπες της κάθε μέρκελ και του κάθε σόϊμπλε, με τους θεούς και τους δαίμονες του θλιβερού μας παρόντος, και προπαντός με την πιο αμείλικτη συνωμοσία σιωπής γύρω από αυτό το ταπεινό καρτοτηλέφωνο των φυλακών κορυδαλλού!

Κι όλο αυτό το διεθνές σκυλολόι που ρίχτηκε απάνω στους σχεδόν λωβοτομημένους ελληνόφωνους της ινδογρεκίας, απέναντι σε τι; Απέναντι στους λίγους Έλληνες, που "σαν έτοιμοι από καιρό" επιμένουν ακόμα να ομνύουν στον Λογισμό και στο Όνειρο. Τους άνδρες και τις γυναίκες που δεν επέτρεψαν στη λαλιά την ελληνική και στο Φως της Ηρακλείτειας διαλεκτικής να σβήσουν οριστικά από το προσκήνιο του πολιτισμού.

Μέσα από το καρτοτηλέφωνο των φυλακών Κορυδαλλού. Με κάτι λίγες Χρονοκάρτες αγορασμένες από τα κιόσκια των ωραίων νεκρών μας. Και με μια νότα αισιοδοξίας, κερδισμένη στα αλώνια των μεγάλων μαχών μας, εκείνων που μας κράτησαν όρθιους να μνημονεύωμε ακόμα Διονύσιο Σολωμό και Ίωνα Δραγούμη, μέσα από το καρτοτηλέφωνο της συλλογικής μας ψυχής...