Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Σε άτακτη φυγή ο Βενιζέλος, παραιτείται από την προεδρία του κλεφτοΠΑΣΟΚ - Θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη;

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση της πρόθεσης του Ε. Βενιζέλου να ανακοινώσει την παραίτησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος.


Η παραίτηση Βενιζέλου αποτελεί την απόρροια της εκλογικής συντριβής, μετά την κατάρρευση της αντεθνικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχαμε άλλωστε από καιρό επισημάνει, ότι η πολιτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ συναρτάται από τη Νέα Δημοκρατία και δη τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπερ σημαίνει πως το πολιτικό τέλος Βενιζέλου και ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε άμεση εξάρτηση από τις διαθέσεις Σαμαρά και ΝΔ, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται σήμερα.

Απομένει να διαπιστωθεί, εάν ο εμπλεκόμενος σε σωρεία σκανδάλων Ε. Βενιζέλος θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπως προεκλογικά υποσχέθηκε στον Ελληνικό Λαό ο Τσίπρας. Ή μήπως η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο, όταν ο Ε. Βενιζέλος εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου κυβέρνησης και υπουργού των Εξωτερικών, είχε ακριβώς αυτό το περιεχόμενο, δηλαδή μια συμφωνία με μετεκλογική ισχύ;

Όπως για παράδειγμα, την παραίτηση Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ με αντάλλαγμα την συγκάλυψη των πολιτικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται;