Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πολιτικός γάμος Σύριζα - Ποτάμι με… προξενήτρα τον Μπόμπολα

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ένα περίεργο –για τα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα μια βδομάδα πριν από τις εκλογές- γεγονός έλαβε χώρα σε «δημοσκόπηση» που έγινε για λογαριασμό της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιεύθηκε χθες.


Στον πίνακα της δημοφιλίας πολιτικών, λοιπόν, εμφανίζεται ως δημοφιλέστερος ο… Ποτάμης, ξεπερνώντας τον Αλέξη Τσίπρα (και ταυτοχρόνως το Ποτάμι στο εξωπραγματικό 7%). Πρόκειται άραγε για κίνηση σεβασμού στη δεοντολογία, ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Η πρώτη εκδοχή απορρίπτεται, ως… επιεικώς απαράδεκτη. Διότι, η σχετική δημοσκόπηση εμφανίζει κι άλλα εξωπραγματικά στοιχεία και είναι φανερά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, εμφανίζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο 35% και του ΚΚΕ στο… 7%! Θέλοντας προφανώς να χειραγωγήσει τους κουκουέδες να ψηφίσουν ελαφρά τη καρδία ΣΥΡΙΖΑ, «για πρώτη φορά αριστερά», μιας και υποτίθεται πως το κόμμα τους είναι ψηλά και δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από ψήφους (η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ είναι γύρω στο 4%, με πτωτικές τάσεις).

Επιστρέφουμε, όμως, στο περίεργο «εύρημα» για τον υπάλληλο του Μπόμπολα, Θεοδωράκη και το Ποτάμι του. Προφανώς, υπάρχει εντονότατο… φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι, που μπορεί μετεκλογικά να οδηγήσει εις… γάμου κοινωνίαν.

Κατά πόσον αυτό το… φλερτ είναι άσχετο με την αβανταδόρικη πρωτοσέλιδη συνέντευξη του mister Tsipra στην κυριακάτικη φυλλάδα του Big Boss Μπόμπολα, που σηματοδοτεί την στροφή του μεγαλοκαρχαρία προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το αφήνουμε στην κρίση σας…

Εθνικισμός