Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα “Ακρόπολη”: Έχουμε πρόταση κυβερνητικού σχηματισμού

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε στην «Ακρόπολη της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο για το τι θα κάνει όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του δώσει διερευνητική εντολή


Η πρόσφατη απαγόρευση του εισαγγελέα εφετών, η οποία φυσικά ήταν αναμενόμενη, σφράγισε και τυπικά την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση μίας καταρρέουσας κυβέρνησης, για την απαγόρευση του ελαχίστου πολιτικού και ανθρώπινου δικαιώματος σε έναν πολιτικό αρχηγό που βρίσκεται σήμερα παράνομα στις φυλακές χωρίς καν πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, να συμμετέχει ισότιμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Η δικτατορία των ΜΜΕ που έχει επιβάλει την πλήρη απαγόρευση στα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται ελεύθεροι, να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις έρχεται να συμπληρώσει την πεποίθηση που έχει πλέον ο κάθε Έλληνας ότι ζούμε σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Για αυτή την μεθόδευση φυσικά, ας είναι καλά τα μυστικά κονδύλια, που διαχειρίζονται μέχρι την ύστατη ώρα Σαμαράς και Βενιζέλος.

Οι καταχρεωμένες εφημερίδες και οι μπουκωμένοι με δάνεια καναλάρχες είναι το εύκολο θύμα για να υποταχθούν στις διαταγές της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Φυσικά σε όλο αυτό το μαύρο μπλοκ συμφωνούν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μηδενός εξαιρουμένου αφού κανένας δεν έχει θέσει ούτε μία φορά ζήτημα αντιδημοκρατικής εκπροσώπησης στα τραπέζια των τηλεοπτικών συζητήσεων για τη μη συμμετοχή εκπροσώπου του 3ου πολιτικού κόμματος της χώρας. Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, για μία ακόμη φορά μέσα από τις σελίδες της «Ακρόπολης», το μόνο μέσο που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την πολιτική δίωξη που υφίστατο, ανοίγει τα χαρτιά του σε μία συνέντευξη ποταμό και μιλάει στον διευθυντή της «Ακρόπολης», Άρη Σπίνο μέσα από το κελί του.

Α. Σπίνος: Κύριε Μιχαλολιάκο ζούμε πρωτόγνωρες ιστορικές και πολιτικές στιγμές. Έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας εφετών απάντησε αρνητικά στο αίτημα το δικό σας αλλά και των υπολοίπων βουλευτών που βρίσκονται παράνομα προφυλακισμένοι προκειμένου να βρεθείτε για λίγες ώρες ελεύθεροι και αν ασκήσετε στοιχειώδης τον προεκλογικό σας αγώνα. Πώς το σχολιάζετε;

Ν. Μιχαλολιάκος: Κύριε Σπίνο απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι μας τρέμουν. Είναι αξιολύπητοι και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει αντιληφτεί ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται υπό πολιτική δίωξη ενός καθεστώτος που ήδη έχει σαπίσει. Αποδείξαμε σε όλο τον κόσμο με αδιάψευστα ηχητικά ντοκουμέντα ποιοι, πώς και γιατί μας πολέμησαν με μίσος και λύσσα. Δεν κατάφεραν όμως τίποτα. Μας χαλύβδωσαν περισσότερο και η πίστη μας ότι πορευόμαστε στο σωστό δρόμο έγινε ακόμα πιο ισχυρή. Αγωνιζόμαστε για μία ελεύθερη Ελλάδα, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες. Γι αυτό το τρίπτυχο οι συναγωνιστές μου και εγώ είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και την ζωή μας. Ας το καταλάβουν όσοι δεν το έχουν καταλάβει.

Α.Σ.: Κύριε Μιχαλολιάκο ακούγονται πολλά τις τελευταίες ώρες ως προς το δικαστικό βούλευμα που τελικά σας παραπέμπει σε δίκη. Κάποιοι μιλούν για την διαφωνία του δικαστή - εισηγητή όμως, ως προς αυτό. Τι ισχύει απ’ όλα αυτά;

Ν.Μ.: Αυτοί που μεθόδευσαν την πολιτική μας δίωξη αποδεικνύονται και κοινοί εκβιαστές της Ελληνικής δικαιοσύνης. Διαρρέουν την επιθυμία τους προκειμένου να δώσουν εντολή, να βγει το δικαστικό βούλευμα κατά παραγγελία. Διαρρέουν με έμμισθους δημοσιογράφους τους οποίους πλέον τους γνωρίζει όλος ο κόσμος, δήθεν πληροφορίες χωρίς φυσικά να ισχύει τίποτα από αυτές. Έχω ξεκαθαρίσει ότι επιθυμώ η δίκη μας να γίνει... χθες. Να έχει τηλεοπτική κάλυψη και να δει όλη η Ευρώπη σελίδα - σελίδα την δικογραφία – φιάσκο. Η αίθουσα του δικαστηρίου δεν είναι ανακριτικό γραφείο Κλάπα ή Ντογιάκου που λειτουργεί επί του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Η ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί υπό το βάσανο ερωτήσεων στους διαδίκους. Μπορεί τα Ελληνικά ΜΜΕ να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκάλυψης, και να μην προβάλουν την αλήθεια, αλλά σας ενημερώνω ότι περισσότεροι από 150 συνάδελφοί σας από ευρωπαϊκά δίκτυα τηλεόρασης έχουν ζητήσει από το κόμμα μας να είναι παρόντες στη δίκη αυτή. Θα τους το απαγορεύσουν; Θα είναι παρόντες ευρωβουλευτές από 10 χώρες. Θα τους εμποδίσουν να μπουν στην αίθουσα; Μία δίκη με ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, που παρόμοια της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, δεν θα πρέπει να έχει τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση για να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός αν εμείς είμαστε «εγκληματική οργάνωση», ή αν ο Σαμαράς και οι επίορκοι δικαστές που χρησιμοποίησε πρέπει να πάνε φυλακή; Φοβούνται την αποκάλυψη της αλήθειας και τους έχει πιάσει κρύος ιδρώτας.

Α.Σ: Πώς διεξάγεται σήμερα ο προεκλογικός αγώνας της Χρυσής Αυγής αφού σε περισσότερες από 1200 συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την ημέρα έναρξης της προεκλογικής περιόδου σε τηλεοπτικούς σταθμούς δεν υπήρχε στο τραπέζι ούτε μία φορά βουλευτής της Χρυσής Αυγής;

Ν.Μ.: Αυτή είναι η Δημοκρατία τους, την ώρα που λένε εμάς αντιδημοκράτες! Τον ίδιο αποκλεισμό είχαμε από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στη βουλή. Με εξαίρεση την δική σας εκπομπή, που προφανώς γι αυτό τον λόγο κόπηκε, δεν είχαμε πουθενά αλλού δικαίωμα φωνής. Διαπιστώνετε όμως και εσείς ότι ο Ελληνικός λαός τους έχει πλέον πάρει χαμπάρι και δίνει στη Χρυσή Αυγή συντριπτικά ποσοστά νίκης κατατάσσοντας την στην θέση του 3ου κόμματος.

Α.Σ.: Μου δημιουργείτε μία απορία. Γιατί δεν εξαφανίζουν δημοσκοπικά την Χρυσή Αυγή προκειμένου να απογοητεύσουν όσους θα ήθελαν να την υποστηρίζουν;

Ν.Μ.: Φυσικά και το κάνουν. Τα ποσοστά που δείχνουν στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για κακή τους τύχη, οι ψηφοφόροι μας, τα στελέχη μας και απλοί πολίτες που δεν μας ψηφίζουν, αλλά βλέπουν την αδικία που συμβαίνει σε βάρος μας, εργάζονται σε δημοσκοπικές εταιρίες. Το διάβασα για πρώτη φορά στην εφημερίδα σας πριν από 2 μήνες και επαληθευτήκατε απόλυτα. Το γραφείο του Πρωθυπουργού ζήτησε απ’ όλες τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, με το ανάλογο «κίνητρο» φυσικά  να ψαλιδίζουν κατά 8 μονάδες το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Αντιλαμβάνεστε πως όταν η κοινωνία «βράζει» σε κάθε γειτονιά, οι Χρυσαυγίτες πλημυρίζουν δρόμους, καφενεία και χώρους εργασίας, θα εξευτελιζόντουσαν εντελώς και δεν θα γινόντουσαν πειστικοί εάν της έδιναν ποσοστά ΔΗΜΑΡ. Σας διαβεβαιώνω με απόλυτη γνώση αυτού που λέω ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι διψήφιο. Σε 7 ημέρες θα δείτε εάν επαληθευτώ η όχι. Στην Β’ Αθηνών η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερο κόμμα.

Α.Σ.: Φοβάστε νοθεία στις εκλογές σε βάρος σας;

Ν.Μ.: Το έκαναν στις ευρωεκλογές και είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν και τώρα. Σκίζουν τα ψηφοδέλτιά μας την ώρα της καταμέτρησης. Ακυρώνουν έγκυρα ψηφοδέλτια με σύμφωνη γνώμη όλων των παριστάμενων κομματικών αντιπροσώπων. Τρομοκρατούν τους ψηφοφόρους μας που τολμούν να πουν ότι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Τους απειλούν με διώξεις από την δουλειά τους. Όλα αυτά νοθεία δεν είναι; Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ και από αυτήν εδώ την συνέντευξη να μη μείνει καμία κάλπη χωρίς εκλογικό μας αντιπρόσωπο. Καλώ όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες να μη φοβηθούν. Η χούντα του Σαμαρά γκρεμίζεται και να είναι περήφανοι ότι αυτό γίνεται απ’ όλους αυτούς που στέκονται με την ψήφο τους δίπλα στην Χρυσή Αυγή. Οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε χωρίς ούτε ένα λεπτό διακοπής τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τους δυνάστες, να είναι περήφανοι και σίγουροι για την επιλογή τους.

Α.Σ.: Λένε κύριε Μιχαλολιάκο ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει πρόγραμμα. Δεν έχει στελέχη.

Ν.Μ.: Αυτοί που το ισχυρίζονται αυτό αναρωτιούνται για το πώς θα μάθουν για το πρόγραμμα μας αφού δεν έχουμε από πουθενά φωνή; Πώς θα δουν τα στελέχη μας αφού δεν τους δίνουν πουθενά βήμα; Καταθέσαμε πρώτοι απ’ όλα τα κόμματα πλήρεις συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. Είχαμε περισσότερες από 7000 αιτήσεις άξιων Ελλήνων που ζητούσαν να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά μας ως υποψήφιοι βουλευτές. Κάνουν αναφορά οι εφημερίδες στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων πλην του δικού μας. Ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς οίκτο απέναντι σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Θέλω κύριε Σπίνο με την ευκαιρία αυτή να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στην υποψηφιότητα σας στην Β’ Αθηνών και φυσικά σε όλους τους συνυποψήφιους σε όλη την Ελλάδα. Επιτρέψτε μου να επανέλθω όμως στο πρόγραμμα μας. Έχουμε πλήρεις θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Με ένα άριστο επιστημονικό επιτελείο έχουμε καταρτίσει για κάθε τομέα, το πρόγραμμα μας. Όλοι οι τομείς έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Τίποτα πάνω από την Ελλάδα.

Α.Σ.: Κύριε Μιχαλολιάκο όλα δείχνουν ότι θα είστε 3ο κόμμα και συνεπώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν δεν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας καλέσει για την ανάθεση διερευνητικής εντολής. Τι θα κάνετε;

Ν.Μ.: Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα. Ζητώ να σεβαστούν τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που θα μας έχουν τιμήσει με την ψήφο τους. Οφείλω να σας πω επίσης ότι εμείς θα καταθέσουμε πρόταση κυβερνητικού σχηματισμού που θα την αποτελούν οι πιο διαπρεπείς Έλληνες που ο καθένας έχει προσφέρει αξιοσύνη στον χώρο του. Κανένας βουλευτής μας δεν θα προταθεί για κυβερνητικό αξίωμα. Αυτή την πρόταση θα ζητήσουμε να την στηρίξουν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Α.Σ: Πότε προβλέπετε να αποφυλακιστείτε;

Ν.Μ.: Τον Μάρτιο λήγει το ανώτερο όριο προφυλάκισης που είναι οι 18 μήνες και αφορά εμένα και τους συναγωνιστές μου Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, όπως και δεκάδες στελέχη μας που είναι παράνομα προφυλακισμένα στις φυλακές όλης της χώρας.

Α.Σ.: Κύριε Μιχαλολιάκο ζούμε ιστορικές στιγμές στην πολιτική ζωή του τόπου. Ένα κόμμα, η Χρυσή Αυγή, αποκλεισμένο από παντού οδεύει στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ν.Μ.: Ο χείμαρρος δεν γυρίζει πίσω. Με την συμπαράσταση χιλιάδων Ελλήνων απέναντι σε ένα καθεστώς ηγετίσκων και δικτατορίσκων σταθήκαμε όρθιοι και νικητές. Δεν προδώσαμε και δεν θα προδώσουμε ούτε ένα λεπτό τους Έλληνες που μας εμπιστευτήκαν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή αντάμωση στα έδρανα της εθνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.