Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ομολογία - σοκ του Μπομπολάκη: «Αν πάρω 6% θα είμαι το παιδί για τα θελήματα»

Μπερδεύοντας την πολιτική ζωή με την παρακμιακή κατάσταση της θεματολογίας που χρησιμοποιούσε στην τηλεοπτική του εκπομπή, ο Σταύρος Θεοδωράκης φροντίζει να εκτίθεται συνεχώς.
Έχοντας σαφή αλαζονική συμπεριφορά, και πιστεύοντας ότι αρκεί το προκλητικό σπρώξιμο από τα συστημικά ΜΜΕ για να επιτύχει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε το Ποτάμι, ο πρώην παρουσιαστής του Mega αποδείχθηκε ότι δεν είναι άξιος για τίποτε παραπάνω από το να αποτελεί «το παιδί για τα θελήματα».

Πριν βιαστεί κάποιος να υποστηρίξει ότι κακολογούμε τον τύπο αυτόν, τον πληροφορούμε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί διαπίστωση του ίδιου του Θεοδωράκη. Πριν από 2 περίπου μήνες, μιλώντας στη Σύρο, είχε πει μεταξύ των άλλων τα εξής: «Το Ποτάμι θα σεβαστεί την ψήφο του ελληνικού λαού και θα οδηγήσει τη χώρα σε μια διακυβέρνηση η οποία δεν θα έχει σχέση με το παρελθόν, με τα ρουσφέτια τους, με τις παροχές τους στις συντεχνίες, με τις παροχές τους στα συμφέροντα. Το πώς όμως θα το καταφέρει το Ποτάμι εξαρτάται από τη Σύρο, εξαρτάται από τη Νάξο, εξαρτάται από τη Θεσσαλονίκη, εξαρτάται από την Αθήνα. Εάν το Ποτάμι είναι μια δύναμη του 6% θα είναι το παιδί για τα θελήματα. Εάν το Ποτάμι όμως είναι δυνατό, με διψήφιο ποσοστό και καθαρά τρίτη δύναμη, θα υποχρεωθούν να κυβερνήσουν με τους όρους του Ποταμιού».

Εδώ ταιριάζει απόλυτα το ρητό «συ είπας». Δεν γνωρίζουμε αν ο ποταμάκιας διαθέτει… μαντικές ικανότητες, αλλά έστω και μ’ αυτόν τον υποθετικό τρόπο έπεσε επακριβώς μέσα στο ποσοστό που πήρε τελικά το δημιούργημα των ΜΜΕ. Αφού, λοιπόν, αυτοχαρακτηρίζεται ως «το παιδί για τα θελήματα», με τη μόνη ικανότητά του να βρίσκεται στο να φέρνει καφέδες, τσιγάρα και τυρόπιτες, έχει πλέον δύο επιλογές.

Ή να το αποδεχθεί και να μελετήσει προσεχτικά στο πώς θα είναι «σβέλτος» στα θελήματα των άλλων, ή απλώς να πάει σπίτι του.

Ένας πιο πονηρός θα έλεγε ότι από την αρχή της δημιουργίας του Ποταμιού, ο παρουσιαστής των γνωστών παρακμιακών εκπομπών ήταν ήδη «το παιδί για τα θελήματα» των «νταβατζήδων» στα ΜΜΕ, αλλά αντί για καφέδες και τσιγάρα θα τους έφερνε ψήφους προκειμένου μέσω αυτού να εξυπηρετηθούν τα δικά τους στενά συντηρητικά συμφέροντα.

Εμείς, από τη δική μας μεριά, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι το σαθρό και νεφελώδες αυτό συνονθύλευμα του κοσμοπολιτισμού και της άνοστης πολιτικής σαλάτας έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως. Όσο για τον δήθεν «σεβασμό» στην ψήφο του Ελληνικού Λαού, αυτό φάνηκε από τον άθλιο και κομπλεξικό τρόπο με τον οποίο δέχθηκε την ήττα από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Παρά τον πλήρη αποκλεισμό του Κινήματος των Ελλήνων  Εθνικιστών από τα ΜΜΕ της διαπλοκής και παρά το «φούσκωμα» που είχε το Ποτάμι, τελικά οι όχθες του στέρεψαν και είδε την πλάτη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εκλογικά. Γι αυτό, αντί να δεχθεί την ήττα του, εφεύρε  τον εξυπνακίστικο χαρακτηρισμό «τρίτη δημοκρατική δύναμη», νομίζοντας ότι έτσι θα χρυσώσει το χάπι της αποτυχίας του. Περαστικά του και αφού πάει για τα θελήματα, ας πιει και τον καφέ της παρηγοριάς…

Γιώργος Μάστορας