Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΣτΕ: «Νόμιμες» οι κατασχέσεις καταθέσεων χωρίς ενημέρωση του οφειλέτη!


Πλήρη ανατροπή επεφύλασσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στο θέμα της αιτήσεως του δημοσίου για κατασχέσεις καταθέσεων, χωρίς να ενημερώνεται ο οφειλέτης, στον οποίο επιβάλλεται.
Επί του θέματος είχε αποφανθεί μόλις τρεις μήνες πριν η 5μελής σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή του 2012, υπενθυμίζοντας στο υπουργείο Οικονομικών ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές οι οφειλέτες πρέπει να ενημερώνονται από πριν ότι το Δημόσιο πρόκειται να προβεί σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις αυτές προέρχονται από μισθούς, συντάξεις ή οποιοδήποτε άλλη αιτία.

Τι άλλαξε, όμως, από τον Μάρτιο και οδήγησε την Ολομέλεια του ΣτΕ να ανατρέψει πλήρως τις πρότερες αποφάσεις των τμημάτων του;

Κατά πρώτον μεσολάβησε το γεγονός της περάτωσης της εκλογικής διαδικασίας και η έκδοση της εκθέσεως του ΔΝΤ που εξέφραζε την «ανησυχία» του για τις δικαστικές αποφάσεις που αποτελούν τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις, ήτοι καθυστερούν την επέλαση των διεθνών τοκογλύφων, την φτωχοποίηση του Λαού και το ξεπούλημα της χώρας από την χούντα του Μνημονίου.

Κατά δεύτερον μία είδηση της «Καθημερινής» προ τριημέρου, την οποία ομολογουμένως δεν εκτιμήσαμε δεόντως. Αντιγράφουμε σχετικώς: «Οι διεργασίες για την πλήρωση των κενών που δημιουργούνται σε ηγετικές θέσεις της Δικαιοσύνης στο τέλος του μήνα με την αποχώρηση κορυφαίων δικαστικών παραγόντων έχουν ξεκινήσει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.»

Κοινώς, οι δικαστικοί αυτοί την περίοδο διέρχονται κρίσεις, προετοιμαζόμενοι κάποιοι για προαγωγή και κάποιοι άλλοι για αποχώρηση. Τον πρώτο λόγο και τελευταίο λόγο στον διορισμό αυτών των δικαστικών τον έχει το υπουργικό συμβούλιο, γι’αυτό και στη συνέχεια η εφημερίδα σημειώνει ότι «η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται σε αξιοκρατικές επιλογές, προσμετρώντας παράλληλα και τον παράγοντα της επετηρίδας, χωρίς ωστόσο να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο επιλογής». Το προφανές είναι ότι το «άλλο κριτήριο επιλογής» είναι η υποταγή στη θέληση του Αθανασίου, του Σαμαρά και των διεθνών τοκογλύφων.

Συνεπώς ας προετοιμάζονται όλοι οι Έλληνες για «βροχή» βολικών, για την κυβέρνηση, αποφάσεων από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, η οποία κρατείται όμηρη μίας αντεθνικής και αυταρχικής κυβερνήσεως, που σκοπό της έχει βάλει την εξόντωση του Ελληνισμού.