Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αυτούς τους αστυνομικούς θα τους ψάξει κανείς, να δούμε τι ψηφίζουν;


Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση που εξιχνιάστηκε την Πέμπτη και αφορά ανώμαλους που πλήρωναν για παρακολουθούν ζωντανά, μέσω διαδικτύου, τον βασανισμό και την σεξουαλική κακοποίηση βρεφών στις Φιλιππίνες.
Στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθησαν 5 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, ο ένας υπηρετών στην Κρατική Ασφάλεια και ο άλλος στην Τροχαία. Εν πάσει περιπτώσει η υπόθεση έχει λάβει τον δρόμο προς την δικαιοσύνη και δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτε άλλο, από τον αποτροπιασμό μας και να ευχηθούμε για την απόδοση δικαιοσύνης και αυστηρότατων ποινών που θα αποτελέσουν παράδειγμα για τους δικαστικούς που αντιμετωπίζουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και προειδοποίηση σε κάθε ανώμαλο που φιλοδοξεί να κάνει κάτι παρόμοιο.

Από την όλη υπόθεση εγείρεται, όμως, και ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο. Όπως προείπαμε, μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν και δύο αστυνομικοί. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει τίποτε για τους αστυνομικούς συνολικά, αφού μακριά από εμάς η λογική της συλλογικής ευθύνης, που μόνο η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά και το περί αυτών παραδικαστικό κύκλωμα εφαρμόζει εναντίον της Χρυσής Αυγής, όμως ένα πολιτικό σχόλιο είναι αναπόφευκτο.

Θυμίζουμε ότι πέρα από το πογκρόμ που εξαπολύθηκε από τον Δένδια για να βρεθούν «θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία», υπήρξε προσφάτως έρευνα εντός της αστυνομίας για να δουν αν υπήρξε αστυνομικός που ψήφισε Χρυσή Αυγή στα Ανώγεια. Και το ρητορικό ερώτημα αναβλύζει, πραγματικά, αυθορμήτως: Θα γίνει άραγε επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί ποιο κόμμα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν για συμμετοχή στο ειδεχθές αυτό κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας;

Αν βρεθεί (που θα βρεθεί…) ότι ήταν θιασώτες της ιδεολογίας του λεγάμενου «συνταγματικού τόξου», θα διαταχθεί πάραυτα εκτενής έρευνα του εσωτερικών υποθέσεων, προκειμένου να ξηλωθούν από όλες τις βαθμίδες των σωμάτων ασφαλείας οι ομοϊδεάτες τους; Εκτός και αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ένταξη ενός ανθρώπου σε ένα Κίνημα που δεν απηχεί ή/και εκφράζει τις θέσεις του Τόμσεν και της Μέρκελ είναι χειρότερο αδίκημα από την διακίνηση – νομιμοποίηση της παιδικής πορνογραφίας.

Υ.Γ.: Βεβαίως ανάλογη έρευνα πρέπει να γίνει και για τον αστυνομικό που υπεξαίρεσε 300.000 της λέσχης- εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, έχουμε εξαιρετική ομοιότητα με τα εγκλήματα που συνήθως διαπράττει η εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ.