Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Άλλο ένα ρουσφέτι Σαμαρά: Παραμεθόριος έγινε η Μεσσηνία

Θυμόμαστε όλοι το σκάνδαλο με τους διορισμούς Μεσσηνίων στο Μουσείο Ακροπόλεως. Αυτοί οι διορισμοί κατέστησαν τον Πρωθυπουργό πολιτικό ανέκδοτο,
όμως δεν πυροδότησαν τις αρμόζουσες έρευνες για τα ρουσφέτια και τις αναξιοκρατικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν με προφανή πολιτικά ανταλλάγματα.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είναι γεννημένος στην Μεσσηνία και επίσης εκλέγεται βουλευτής στον ίδιο νομό, αρκεί για να προκαλέσει ποικίλα σχόλια σχετικά με τέτοιου είδους περιστατικά, όπως το προαναφερθέν. Το γεγονός ότι η Μεσσηνία είναι επίσης ο τόπος που ο πρωθυπουργός κάποτε εισέβαλλε σε αστυνομικά τμήματα και έσκιζε τους βαθμούς αστυνομικών, είναι προφανώς μία τυχαία σύμπτωση που ουδεμία σχέση με την υπόθεση.

Όμως αυτές τις ημέρες άλλη μία είδηση με οσμή ρουσφετιού έχει αναδυθεί από το πρωθυπουργικό γραφείο. Από ότι διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, η Μεσσηνία «μυστηριωδώς» εντάχθηκε στην λίστα με τις παραμεθόριες περιοχές, όπου δίδεται επιδότηση από τον οργανισμό για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ:

«Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ και ΕΒΡΟΥ.

Αντίστοιχα, οι ως άνω δραστηριότητες, εφόσον ασκούνται στους νομούς ΚΑΒΑΛΑΣ και ΔΡΑΜΑΣ δύνανται να επιδοτηθούν, με ποσοστό 4%, επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%.

Επίσης, επιδοτούνται, με ποσοστό 1%, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΩΝ καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.»
Να υποθέσουμε ότι σε λίγο καιρό θα γίνει η αντίστοιχη πρόσθεση της Μεσσηνίας και στην λίστα των παραμεθόριων περιοχών, για θέματα που αφορούν την στράτευση; Ίσως έτσι οι μελλοντικοί πολιτικάντηδες από την Μεσσηνία να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός κατά τη στράτευση του, όταν αναγκάστηκε να εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του.