Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι βουλευτές προκαλούν την ώρα που 8.000 μαθητές βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας

Η ανευθυνότητα και η αναλγησία της μνημονιακής συγκυβέρνησης φαίνεται σε καθημερινό επίπεδο σ’ όλες τις πτυχές της ζωής των Ελλήνων.
Ένα ακόμη στοιχείο έρχεται στην επιφάνεια προκειμένου να δείξει ότι οι πολιτικές επιλογές των εγχώριων ανδρείκελων των διεθνών τοκογλύφων έχουν οδηγήσει την Χώρα μας σε πραγματικά τραγικές καταστάσεις. Τα όσα αναφέρει το πρόγραμμα «Σίτιση και προώθηση Υγιεινής Διατροφής» δείχνουν το απίστευτο μέγεθος του προβλήματος, προκαλώντας σοκ σε όλους τους Έλληνες που έχουν τσίπα και φιλότιμο. Τα παιδιά τα οποία πηγαίνουν στο σχολείο και γυρίζουν με άδειο στομάχι, τα παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν έστω και ένα κομμάτι ψωμί είναι χιλιάδες.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Το 60% από 16.000 οικογένειες (σε σύνολο 32.358 μαθητές) αντιμετώπισαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα κατά το έτος 2012. Με απλά λόγια 8.000 μαθητές πεινάνε κυριολεκτικά, ως αποτέλεσμα των «φωστήρων» της οικονομικής πολιτικής που εφήρμοσαν οι αλλεπάλληλες μνημονιακές κυβερνήσεις από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα.

Εικόνες της δεκαετίας του ΄40 ξαναζούν στην σύγχρονη «ελεύθερη» και «ανεξάρτητη» Ελλάδα, επαναφέροντας άσχημες μνήμες του παρελθόντος, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Την ίδια ώρα που χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας υπάρχουν βουλευτές του Κοινοβουλίου, οι οποίοι με τις δηλώσεις τους ακυρώνουν κάθε ένδειξη σοβαρότητας και προκαλούν την αγανάκτηση των Ελλήνων, όπως π.χ. ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος χωρίς να ντρέπεται υποστηρίζει ότι δεν τα βγάζει πέρα με τις 5.450 ευρώ τον μήνα (στην πραγματικότητα η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 7.644 ευρώ έως 8.178 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια). Ή ο Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος το ίδιο ανερυθρίαστα είχε υποστηρίξει ότι ο κλάδος των Βουλευτών δεν είναι καλοπληρωμένος.

Καθημερινά οι διάφοροι εκπρόσωποι της ανθελληνικής και αντιλαϊκής κυβέρνησης δείχνουν ότι έχουν χάσει κάθε επαφή, έστω και στοιχειώδη, με την κοινωνική πραγματικότητα. Οι επόμενες εκλογές θα είναι η ευκαιρία για τον Ελληνικό Λαό με την ψήφο του να τιμωρήσει όπως τους αξίζει αυτούς τους αργυρώνητους και αναίσθητους τύπους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν αφορά φυσικά το σύνολο της Χώρας, αλλά 206 σχολεία στα οποία φοιτούν 32.358 μαθητές.