Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ατέλειωτα τα τραγελαφικά στοιχεία του κατηγορητηρίου: Απειλητικά τηλέφωνα σε παιδικούς σταθμούς!

Ανώνυμα τηλεφωνήματα και θεωρίες συνωμοσίας «στολίζουν» το σαθρό και γελοίο κατηγορητήριο εναντίον της Χρυσής Αυγής



«Εδώ Χρυσή Αυγή, να διώξετε τα παιδιά από το Πακιστάν και την Ινδία και τους άλλους αλλοδαπούς διότι έχει δοθεί εντολή να κόψουν τα αυτιά και να απαγάγουν τους εκπαιδευτικούς. Ευχαριστώ πολύ»

Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ξεκινάει σήμερα εκτενές άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα», του περιβόητου Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη, στον οποίο προΐσταται ο πατέρας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Θα περίμενε κανείς το παραπάνω απόσπασμα να προέρχεται από κάποια στήλη με ανέκδοτα, όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Το συγκεκριμένο απόσπασμα, το οποίο περιέχεται στην δικογραφία εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Το ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο έγινε (αν έγινε) από άγνωστο άτομο, που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε φαρσέρ, έγινε μέρος της δικογραφίας.

Βέβαια κανείς εκπαιδευτικός δεν απήχθη, ούτε κανένα αυτί κόπηκε, όμως αυτή η υπόθεση κοσμεί το «φάκελο Δένδια» που στάλθηκε στον εισαγγελέα εναντίον της Χρυσής Αυγής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα αποτελεί και σημαντικό άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα». Μαζί με αυτή την γελοιότητα περιλαμβάνεται και ο τσακωμός δύο μαθητών στο σχολείο και γενικότερα περιστατικά βίας, τα οποία δεν συνδέονται με την Χρυσή Αυγή, ούτε στο μυαλό των αντιχρυσαυγιτών.

Όμως αξίζει να σταθεί κανείς στο ανώνυμο τηλεφώνημα, το οποίο παίζει και ρόλο υπέρτιτλου στο δημοσίευμα των «Νέων». Γελάει ο κόσμος με τις γελοιότητες που περιλαμβάνει ο περιβόητος «φάκελος Δένδια». Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτόν περιλαμβάνονται περιπτώσεις κατά τις οποίες φίλοι της Χρυσής Αυγής έγιναν θύματα βίας ή κατέθεσαν μηνύσεις. Όμως γιατί επιλέγουν στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη να αναδημοσιεύσουν τις πιο γελοίες από τις περιπτώσεις του φακέλου Δένδια;

Πολύ απλά διότι η σκευωρία του συστήματος έχει γίνει ήδη χαρτοπόλεμος και επειδή «Τα Νέα» θα πρέπει να συντηρήσουν κλίμα εναντίον της Χρυσής Αυγής, τόσο για το συμφέρον της συγκυβέρνησης του μνημονίου, όσο και για το συμφέρον του «ομίλου». Βλέπετε η συγκυβέρνηση έχει «ξεχάσει» να προβεί στα νόμιμα σχετικά με τα χρέη του ομίλου, ενώ η Χρυσή Αυγή τα έχει φέρει στην επιφάνεια. Οπότε ως «εκδίκηση», η εφημερίδα του «ομίλου» προβαίνει σε τέτοιες γελοιότητες.

Θυμίζουμε ότι προσφάτως είχε δημοσιευτεί άρθρο στην άλλη εφημερίδα του «ομίλου» με το οποίο «Το Βήμα» μίλαγε υπέρ των πλειστηριασμών για τα χρέη. Τότε εμείς είχαμε θυμίσει τα χρέη του ΔΟΛ και είχαμε ρωτήσει τον αρθρογράφο αν τα όσα λέει υπέρ των πλειστηριασμών ισχύουν και για τον ΔΟΛ ή αν τα απευθύνει μόνο εναντίον των Ελλήνων. Ακόμα περιμένουμε απάντηση, όμως θα επαναφέρουμε την ερώτηση, μιας και εμείς δεν είμαστε σαν τα κόμματα της κλεπτοκρατίας που στηρίζονται στις εφημερίδες και τα κανάλια για να υπάρχουν. Εμείς διεξαγάγαμε και διεξάγουμε έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα χωρίς την στήριξη κανενός πλουτοκράτη, χωρίς την στήριξη κανενός καναλιού, αλλά έχοντας εναντίον μας το σύνολο τους.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL. Το 2012, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων. Η εκδοτική. «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.