Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Marc: 12,1% και ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή

Η μοναδική πολιτική δύναμη που φανερά ενδυναμώνεται καθημερινώς είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν το λένε μόνο όλες οι δημοσκοπήσεις, το αντιλαμβάνονται καθημερινώς όλοι απλά κοιτάζοντας την κοινωνική πραγματικότητα. Η νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Marc για λογαριασμό του Alpha, δείχνει για άλλη μία φορά του λόγου το αληθές.

Στα ευρήματα της έρευνας και σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εν λόγω εταιρίας, βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ξεφουσκώνει όπως όλοι είχαν προβλέψει, μην μπορώντας να αντέξει τις παλινωδίες των συνιστωσών και την αναπόφευκτη πασοκοποίηση του. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 30,4% της προηγούμενης δημοσκόπησης πέφτει στο 28,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σχετικώς σταθερή αφού από το 26,2% πάει στο 27%. Η άνοδος αυτή, φυσικά, βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους και αναμένεται να αντιστραφεί την στιγμή που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.

Η Χρυσή Αυγή από το 11,1% πάει στο 12,1% δείχνοντας μια σταθερή, υγιή άνοδο που έρχεται ως συνέπεια όχι τηλεπροβολής και επικοινωνιακών παιχνιδιών, αλλά ουσιαστικής πολιτικής εμπιστοσύνης που εισπράττει από τον Λαό. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής όχι μόνο ανεβαίνει, αλλά και ατσαλώνεται συνεχώς με τον διαρκή επικοινωνιακό πόλεμο και τις επίδοξες προβοκάτσιες που προσπαθούν να στήσουν οι συστημικοί ταγοί.


Στα πιο μικρά κόμματα η κατάσταση δείχνει να είναι σχετικώς σταθερή με τις μεταβολές να είναι ανεπαίσθητες, αφού οι εξελίξεις είναι πιο αργές για αυτά. Ακόμα και η κατάρρευση του κόμματος του Καμμένου δεν έχει προλάβει να καταγραφεί στην εν λόγω δημοσκόπηση που διεξήχθη πριν από τις εν λόγω εξελίξεις. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ από το 7,1% πέφτει στο 7%, ενώ το κόμμα Καμμένου από το 6,6% πάει στο 6,8%. Το ΚΚΕ από το 5,2% ανεβαίνει στο 5,9% και η ΔΗΜΑΡ από το 5,8% πέφτει στο 5,6%

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%
ΝΔ 27%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12,1%
ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝ.ΕΛ 6,6%
ΚΚΕ 5,9%
ΔΗΜΑΡ 5,6%

Όλα δείχνουν πως με τις επερχόμενες εξελίξεις έρχεται γοργά το λυκόφως των πολιτικάντηδων και η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.