Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σύριζα: Είμαστε η φωνή των λαθρομεταναστών στο κοινοβούλιο



Την περασμένη Παρασκευή, 07/12/2012, πήραμε μια συνέντευξη από τον βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, στην οποία δώσαμε τον τίτλο «Είμαστε η φωνή του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο», τον οποίο πήραμε από τα λεγόμενα του κ. Παππά. Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, είναι αναμφισβήτητα η φωνή του ελληνικού λαού στη βουλή. Υπάρχει, όμως, στον ίδιο χώρο και η φωνή των… λαθρομεταναστών! Τον… τίτλο αυτόν μάλιστα, τον απονέμουν οι ίδιοι οι συριζαίοι στον εαυτό τους, με το παρακάτω δημοσίευμα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, τα κυριότερα σημεία του οποίου σας μεταφέρουμε:

Διαβούλευση της ΚΟ του Σύριζα για το μεταναστευτικό – Για πρώτη φορά η φωνή των μεταναστών στη Βουλή

«Με επιτυχία και μαζικότητα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση που διοργάνωσε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής. Για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, χάρη στην πρωτοβουλία του Σύριζα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν αποτέλεσαν αντικείμενα συκοφαντικών και ξενοφοβικών σχολίων αλλά υποκείμενα λόγου. Στη διαβούλευση συμμετείχε πλήθος μεταναστευτικών κοινοτήτων, αντιρατσιστικών κινήσεων και θεσμικών οργανώσεων αρμόδιων για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατατέθηκε ένας πλούτος προβληματισμών, απόψεων και προτάσεων που θα επεξεργαστούν και θα αποτελέσουν τη συνισταμένη της πολιτικής πρότασης του Σύριζα για το μεταναστευτικό.

Αναπόφευκτα η διαβούλευση σκιάστηκε από το πρόσφατο έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών που αναιρεί τις ελάχιστες κατοχυρώσεις που πρόσφερε ο νόμος Ραγκούσης το θέμα της Ιθαγένειας αλλά κι από τη διαρκώς διογκούμενη ρατσιστική βία. «Για απαράδεκτη εγκύκλιο» έκανε λόγο η βουλευτίνα του Σύριζα Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία πρόσθεσε ότι «αυτό που γίνεται τώρα είναι αντισυνταγματικό και παράνομο και όχι η διάταξη Ραγκούση που έδινε τη δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας σε ανθρώπους που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα». Ως ενθαρρυντικό δείγμα χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ήδη 6 δήμαρχοι κατέθεσαν πρόταση μη εφαρμογής της εγκυκλίου του κ. Αθανασίου…

Ενδεικτικές του κλίματος ξενοφοβίας ήταν οι καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέτ Ασλαμ: «Η Αστυνομία πριν 3 μέρες μάζεψε 500 άτομα από Νίκαια και Ρέντη. Από την ίδια την Αστυνομία ξεκινάει η ρατσιστική βία. Συνολικά έχουμε περίπου 800 άτομα με σπασμένα πόδια και κεφάλια. Εγώ όταν ήρθα εδώ ήξερα ότι στην Αθήνα γεννήθηκε η δημοκρατία. Τώρα που βλέπω να μας χτυπάνε και να μας βρίζουν στα λεωφορεία και να μην αντιδράει κανείς τι να πω;» Το πλαίσιο των προτάσεων του Σύριζα παρουσίασε η βουλευτίνα του Σύριζα Βασιλική Κατριβάνου, στο οποίο μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται:

Ενεργοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου εναντίον των «Ταγμάτων Εφόδου»
Άμεση νομοθετική ρύθμιση περί δίωξης εγκλημάτων με ρατσιστικά και φασιστικά κίνητρα
Προστασία και αποκατάσταση ατόμων και ομάδων είναι θύματα ρατσιστικής βίας
Σύσταση και λειτουργία Ανεξάρτητου Οργάνου που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι στο ΠΡΟΠΟ για την καταγγελία, τη διερεύνηση και τη δίωξη εγκλημάτων ρατσιστικής βίας
Μέτρα για την επιβαλλόμενη εξειδίκευση και εκπαίδευση των αστυνομικών οργάνων.
Μέτρα για την επιμόρφωση και εξειδίκευση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για τη δίωξη εγκλημάτων μίσους».

Αφού είναι «η φωνή των μεταναστών στη βουλή», την επόμενη φορά να τους ψηφίσουν αυτοί που εκπροσωπούνται απ’ αυτούς. Όχι οι Έλληνες!

Εθνικισμός.net