Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αποκαλύψεις για τις σχέσεις πλουτοκρατίας και καναλιών

Στην Ελλάδα της διαπλοκής με όλα τα ΜΜΕ ελεγχόμενα από το σύστημα είναι σπάνιες οι φορές που ανοίγουν τα σύννεφα της διαπλοκής, προκειμένου να φανεί μια αχτίδα αλήθειας από μέσα. Οι φορές αυτές είναι συνήθως όταν η αλήθεια, δεν δύναται να κρυφτεί, οπότε ο υποψιασμένος αναγνώστης πρέπει να μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τις διαστρεβλώσεις, στις οποίες προβαίνουν τα μέσα χειραγώγησης του Λαού. Η άλλη περίπτωση είναι να εμφανιστούν φυγόκεντρες τάσεις και αντικρουόμενα συμφέροντα εντός του ίδιου του συστήματος, οπότε κάποιος πρέπει να μπορέσει να βγάλει άκρη μέσα από τις άναρθρες κραυγές του καυγά μεταξύ των ταγών του καθεστώτος.


Αυτή η δεύτερη, πιο σπάνια, περίπτωση είναι σε επικαιρότητα σήμερα στην Ελλάδα με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του ξένου τύπου για την εν Ελλάδι πλουτοκρατία, που διαλύει την χώρα όπως γράψαν οι Financial Times,  και τις ανταπαντήσεις των εγχώριων πλουτοκρατών. Μέσα στα ρεπορτάζ, το πιο πρόσφατο από τα οποία είναι του Reuters, και τις επιστολές (καταγγελτικές ή απαντητικές), εμφανίζονται πολλά ονόματα εν Ελλάδι καναλιών όπως το MEGA και το ΣΚΑΪ. Μιλώντας συγκεκριμένα, ο Αλαφούζος του ΣΚΑΪ είπε ότι κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης «είναι στην ουσία γραφεία τύπου επιχειρηματικών ομίλων», ενώ ο Μπόμπολας έσπευσε να απαντήσει ότι αυτός δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό.

Πραγματικά σπαρταριστές οι δηλώσεις και τα ξεκατινιάσματα των ισχυρών του καθεστώτος και ίσως κάποιος να γέλαγε, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο απελπιστική  Είναι βεβαίως και εκπαιδευτικές, για να αρχίσουν να καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες ότι από τους δέκτες των τηλεοράσεων τους λαμβάνουν χειραγωγούμενη ενημέρωση από αυτούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα. Οι οποίοι παρόλες τις διαφορές και τις κόντρες τους, συμφωνούν σε ένα και μόνο ζήτημα: Στην έχθρα τους ενάντια στην Χρυσή Αυγή.

Γιατί σε αυτή την διαμάχη των πλουτοκρατών, η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση όπως όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν θα διαλέξει ποτέ στρατόπεδο σε αυτή την διαμάχη των εχθρών του Έλληνα, αλλά θα τους πολεμήσει, όπως πολεμάει από την μέρα της ίδρυσης της, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ.