Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ο ανιστόρητος Πύρρος Δήμας

Η φράση «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» ταιριάζει με τα λόγια και τα έργα αρκετών πολιτικάντηδων του «συνταγματικού τόξου».


Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, ο οποίος με τα όσα πράττει τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να ξεχάσει ο κόσμος τα λαμπρά κατορθώματά του ως αρσιβαρίστα και να τον κατηγορεί για τα πεπραγμένα του ως πασόκου. Επειδή, λοιπόν, εκτίμησε ότι με το «όχι» θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα, καθώς όπως είπε οι ουρές του θύμισαν τα παιδικά του χρόνια που περίμενε δύο φορές τον μήνα για γάλα και τρόφιμα, έχουμε να του πούμε τα εξής: Αν το έκανε για «να την μπει» στους φιλομαοϊκούς και νοσταλγούς του κομμουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας, που βρίσκονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον καταλαβαίνουμε.

Επειδή, όμως, ήταν μικρό παιδί τότε και ίσως να μην… θυμάται τι συνέβαινε την δεκαετία του ’80, να του θυμίσουμε εμείς τι έκανε το ΠΑΣΟΚ (του οποίου υπήρξε βουλευτής) εκείνη την περίοδο για την Βόρειο Ήπειρο. Ο Ανδρέας Παπανδρέου χαρακτήριζε «υπόδειγμα ελεύθερης χώρας» την Αλβανία, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έβλεπαν στο ελάχιστο την κατάφωρη παραβίαση των εθνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών (στον ίδιο ως Χειμαριώτη, δεν αναγνωριζόταν η Ελληνική Εθνική Καταγωγή από το αλβανικό κράτος, ενώ το ίδιο ισχύει μέχρι σήμερα), όχι μόνο κατηγορούσαν ως «φασίστες» τον Σεβαστιανό και όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που διαμαρτύρονταν υπέρ των Βορειοηπειρωτών, αλλά με την στάση τους προσέφεραν τεράστια βοήθεια στην Αλβανία για την εξαπάτηση των διεθνών επιτροπών για τα Ανθρώπινα

Δικαιώματα που εξέταζαν τις καταγγελίες κατά του καθεστώτος.

Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παπούλιας στις επισκέψεις που έκανε στην Αλβανία τηρούσε σιγή ιχθύος για την καταπίεση και την τραγική κατάσταση που βίωναν οι Βορειοηπειρώτες. Πολύ χειρότερα, μάλιστα, τον Αύγουστο του 1987, ο Παπούλιας, ως υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε την κατάπτυστη άρση της εμπολέμου κατάστασης η οποία «χαντάκωνε» τους σκλαβωμένους αδερφούς μας. Αν δεν τα ξέρει ή αν δεν τα θυμάται ο Δήμας όλα αυτά ας τα μάθει, λοιπόν. Αλλά να μην μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού, από την στιγμή που υπηρετεί ένα κόμμα το οποίο προξένησε τεράστια ζημιά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Γιώργος Μάστορας