Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Για να φύγει το μνημόνιο πρέπει να φύγει η κυβέρνηση


Το επιτελείο της κυβερνητικής προπαγάνδας έχει πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες προκειμένου να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ήδη, μια από τις ναυαρχίδες της μνημονιακής κυβέρνησης,
“Τα Νέα”, με το βασικό πρωτοσέλιδό τους, προσπαθούν να διαστρέψουν την πραγματικότητα και να ξεγελάσουν τον Ελληνικό Λαό, για μια ακόμη φορά. «Το Μνημόνιο φεύγει, οι επενδυτές έρχονται» γράφει η φυλλάδα του ΔΟΛ, η οποία κυριολεκτικά επιχειρεί να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο.

Ακoλουθώντας το παράδειγμα του αρχιψεύτη Σαμαρά αναμασά την γνωστή κυβερνητική προπαγάνδα, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο το 2014, ότι διαμορφώνονται προϋποθέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Χώρα μας θα γίνει καταφύγιο επενδύσεων μετά την σταθεροποίηση της οικονομίας.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, φυσικά, το γεγονός ότι όλα αυτά λέγονται λίγο πριν την διεξαγωγή των εκλογών, θυμίζοντας την γνωστή ρήση του Πρώσου Στρατιωτικού και Πολιτικού Ηγέτη Βίσμαρκ, ότι «τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται αμέσως μετά το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και λίγο πριν από τις εκλογές». Στο πλαίσιο επαλήθευσης αυτής της ρήσης κινούνται προφανώς και το κλίμα ψεύτικης ευφορίας που στήνουν κυβέρνηση και ΜΜΕ και τα ψίχουλα των ολίγων ευρώ που θα μοιραστούν σε μια μερίδα συμπατριωτών μας.

Ο σκοπός τους είναι προφανής: Να τσιμπήσουν το τυρί στη φάκα όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπατριώτες μας και αυτό να εκφραστεί εκλογικά στις 18 και 25 Μαΐου. Ξεγελώντας για πολλοστή φορά τους Έλληνες η μνημονιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι θα αποκτήσει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση στις κάλπες, έτσι ώστε μετά τις εκλογές να δείξει και πάλι το αληθινό της πρόσωπο με μια νέα καταιγίδα φοροληστρικών μέτρων που θα αποτελειώσει τα ήδη εξουθενωμένα Λαϊκά στρώματα.

Για να μπορέσει αυτός ο Τόπος να έχει «και πάλι το δικαίωμα στην ελπίδα!», όπως προκλητικά γράφουν “Τα Νέα”, πρέπει να εκμηδενίσει εκλογικά και πολιτικά την χούντα του μνημονίου τον Μάιο. Παραφράζοντας, λοιπόν, τον πρωτοσέλιδο τίτλο της φυλλάδας μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση φεύγει, η ελπίδα έρχεται!

Γιώργος Μάστορας