Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Οι ψευταράδες του ΔΟΛ διαψεύδουν τους εαυτούς τους: Νέα αήθης επίθεση κατά Χρυσής Αυγής από “ΤΑ ΝΕΑ"


Η προπαγάνδα εναντίον της Χρυσής Αυγής από τα κανάλια και τις εφημερίδες των μεγαλοεργολάβων ακολουθεί ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο στοχεύει τις ψευδολογίες του στο θυμικό των Ελλήνων. Από τις αλλεπάλληλες «ειδήσεις» για δήθεν επιθέσεις σε αλλοδαπούς, περάσαμε στην επίκληση του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων και τώρα ο στόχος τους είναι η επίκληση του μητρικού ή πατρικού αισθήματος που διακατέχει τους Έλληνες. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση τα δημοσιεύματα που μιλούν για «5χρονους χρυσαυγίτες στα νηπιαγωγεία». Δεν είναι σύμπτωση το ότι με απόσταση ολίγων ημερών η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ακολούθως η εφημερίδα «Τα Νέα» φιλοξενούν ρεπορτάζ ίδιου ύφους και ίδιου μηδενικού ήθους, αφού είναι ανυπόστατα μέχρι το μεδούλι και σκοπό τους έχουν αποκλειστικά και μόνο την διατήρηση του αμαρτωλού καθεστώτος της κλεπτοκρατίας που επί χρόνια τους εξέτρεφε.
Το γελοίο δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» για τους χρυσαυγίτες στα νηπιαγωγεία το είδαμε πριν λίγες μέρες. Τώρα τα «Νέα» επικαλούνται δηλώσεις μαθητών που, όπως δηλώνουν, πρόσκεινται στην Χρυσή Αυγή. Το ζήτημα είναι ότι μέσα στην προχειρότητα και την παντελή έλλειψη επαγγελματισμού τους οι δημοσιογραφίσκοι για άλλη μία φορά γίνονται ρεζίλι και αποδεικνύονται (επίσης για άλλη μία φορά) ως ψεύτες του χειρίστου είδους. Όχι μόνο από τα λογικά επιχειρήματα που έρχονται απευθείας στο νου του οποιουδήποτε σκεπτόμενου ανθρώπου, αλλά και από τα ίδια τα γραφόμενα τους. Μιλάνε για «χρυσαυγίτες στα σχολεία» που δήθεν κάνουν επιθέσεις σε αλλοδαπούς για χόμπι. Πέραν των δηλώσεων από σκληροπυρηνικούς κομμουνιστές καθηγητές, οι δηλώσεις που φιλοξενούν από τους μαθητές (αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχουν αυτές οι δηλώσεις.) αποδεικνύουν από μόνες τους την ψευδολογία. Επικαλούνται, λοιπόν, τις δηλώσεις δύο μαθητών. Του Δημήτρη από τα Βόρεια Προάστια και του Αποστόλη από την Δυτική Αττική.

Ο Δημήτρης μιλάει για μια οργάνωση εκτός Χρυσής Αυγής, στην οποία άνηκε και η οποία καταργήθηκε με το άνοιγμα των γραφείων της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων. Όσον αφορά τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς, ο Δημήτρης, τους «ξεβρακώνει» τελείως, λέγοντας στις δηλώσεις του για κάποιους που, όπως αναφέρουν τα «Νέα» έφτιαξαν δικές τους μικρές ομάδες εκτός Χρυσής Αυγής και χτυπούσαν αλλοδαπούς: «Με ενόχλησε αυτό. Επιθέσεις σαν κι αυτές είναι ανούσιες. Αν τους έπιαναν θα έμπλεκα και εγώ. Τα μέλη έχουν γραμμή να μην κάνουν επιθέσεις». Οι Χρυσαυγίτες, δηλαδή, δεν κάνουν επιθέσεις, όπως λέει ο Δημήτρης και γράφουν τα «Νέα». Όμως ο τίτλος της παραγράφου, γράφει: «Από πέρυσι χτυπάμε τους μετανάστες». Δηλαδή ο τίτλος είναι εντελώς αντίθετος με το περιεχόμενο της παραγράφου, επειδή όπως αναφέρεται στις τακτικές της προπαγάνδας οι περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν μόνο τους τίτλους στα άρθρα.

Ο Αποστόλης από την Δυτική Αττική που αναφέρει στις δηλώσεις του συμμετοχή σε επιθέσεις εναντίον λαθρομεταναστών, λέει επίσης: «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Όποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο». Όμως ο τίτλος γράφει: «Πως η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα Ελληνικά σχολεία». Το πόσο στημένο είναι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι προφανές. Είναι, όμως, ακόμα πιο στημένο, αφού το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας εκφράζει τις απόψεις Βενιζέλου για «δημιουργία μετώπου εναντίον της Χρυσής Αυγής» από το κόμματα του «συνταγματικού τόξου». Περαιτέρω σχόλια περισσεύουν. Μόνο αυτό: Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Κώστας Αλεξανδράκης